הכנס השנתי של האגודה הישראלית לאנרגיה מתחדשת נפתח היום במכון ויצמן. האגודה הישראלית מרכזת חוקרים ומדענים ממוסדות המחקר השונים לאנרגיה מתחדשת בישראל.
נפתח הכנס השנתי של האגודה הישראלית לאנרגיה מתחדשת במכון ויצמן
משתתפי הכנס – צילום: ארנון מעוז
הכנס השנתי של האגודה הישראלית לאנרגיה מתחדשת נפתח היום במכון ויצמן. האגודה הישראלית מרכזת חוקרים ומדענים ממוסדות המחקר השונים לאנרגיה מתחדשת בישראל. פעילות האגודה כוללת ארגון הרצאות, מפגשים וכנסים בנושאי אנרגיה מתחדשת, החלפת מידע והפצת מידע בין הגורמים הפועלים בתחום האנרגיה ולציבור הרחב, שתוף פעולה עם גורמים בארץ ובחו"ל שעשויים לסייע בקידום מטרות האגודה, ופעילות ציבורית לעידוד וקידום תחום האנרגיה המתחדשת בארץ.
את הכנס פתח יו"ר האגודה מיכאל אפשטיין ואחריו הרצה המדען הראשי במשרד התשתיות הלאומיות שלמה ולד בנושא התכנית הלאומית לפיתוח תחליפי דלק והפחתת התלות בנפט. ולד סקר את מרכיבי התכנית וציין כי הסתמכות הממשלה על גיוסי הון פרטיים בתחום זה בשיעור של 3/4 מהעלות הכוללת של המהלך הדורש השקעה בקנה מידה חסר תקדים אופטימי מדי וכי דבר זה יכול לעכב את ביצוע התכנית במהירות המתבקשת.
מר Cédric Philibert , יועץ בכיר לאנרגיה מתחדשת במועצה הלאומית לאנרגיה בפריז, הציג את מפת הדרכים העולמית לפיתוח תחנות כוח סולאריות, בהרצאתו התייחס לאתגרים הגדולים באחסון והובלת החשמל על פני מרחקים גדולים והקמת רשת חשמל חדשה לשינוע מאתרי הייצור אל אתרי הצריכה. מפת הדרכים אינה מתייחסת רק לשינוע החשמל ממדבריות אפריקה לאירופה המוכרת כפרוייקט "דזרטק" אלא תכנית כוללת הכוללת מדינות רבות בעולם כהודו, סין, אוסטרליה ועוד. תכנית זו תוביל את המאמץ העולמי לייצור חשמל במחירי החשמל הקונבנציונלי המופק ממקורות מתכלים. לדבריו המדינות הראשונות הצפויות להגיע לייצור חשמל סולארי במחיר החשמל הקובנציונלי הן מדינות בהן מחיר החשמל גבוה יחסית ותנופת הפיתוח של תחנות כוח סולריות נמצאת בשלבים מתקדמים כמו בקליפורניה, ארה"ב.
את חלקו הראשון של היום סגר יגאל לוין, ממארגני כנס הסטודנטים לאנרגיה מתחדשת שהתקיים השנה לראשונה בזכרון יעקב שהציג לנוכחים את מטרות הכנס שהתקיים במשך שלושה ימים ובו הרצו 30 סטודנטים לתארים מתקדמים על תחומי המחקר בהם הם עוסקים בהנחיית פרופסורים מובילים בשדה המחקר של אנרגיה סולארית בישראל.