"מבנים צורכים כ-30%-40% מהאנרגיה הגלובלית והסביבה הבנויה אחראית לכ-20% מצריכת המים הגלובלית" כך עולה מנתוני המועצה העולמית לבנייה ירוקה ממחקר שערכה לקראת שבוע הבניה הירוקה העולמי
בשנת 2013 חצי מחברות הבנייה בעולם יעסקו בבנייה ירוקה, ישראל מדשדשת מאחור
בית ירוק בתכנונו של האדריכל יובל אלימי
"מבנים צורכים כ-30%-40% מהאנרגיה הגלובלית והסביבה הבנויה אחראית לכ-20% מצריכת המים הגלובלית" כך עולה מנתוני המועצה העולמית לבנייה ירוקה ממחקר שערכה לקראת שבוע הבניה הירוקה העולמי שיתקיים השנה בין התאריכים ה-20-26 בספטמבר. עוד עולה מהנתונים כי במדינות מסוימות, כגון בריטניה, מבנים אחראים למעל 50% מכלל צריכת האנרגיה. ממחקר שביצעה המועצה העולמית מתברר כי בעזרת טכנולוגיה מתאימה, מבנים ירוקים יכולים לצמצם את צריכת האנרגיה ב-30-50% ולהפחית 35% מפליטות גזי חממה ולצמצם צריכת מים ב 40%.
הילה בייניש מנהלת המועצה הישראלית לבנייה ירוקה: "הנתונים העולמיים מוכיחים חד משמעית את חשיבותה של הבנייה הירוקה. במדינות שונות בעולם כולו עולות יותר ויותר יוזמות המעוגנות בחקיקה להסדרת הנושא. בישראל 2010 יש רצון לקדם את הבניה הירוקה, אך העשייה בתחום עוד בשלביה הראשונים והדברים קורים עדיין בקצב איטי. כשמדברים על עובדות בשטח, בישראל קיימים עד כה רק 7 מבנים ירוקים שהוסמכו על פי התקן הישראלי לבניה ירוקה, תקן 5281".
נתונים נוספים של המועצה העולמית, מצביעים על כך כי בשנת 2003 רק 24% מחברות הבניה בעולם היו מעורבות באופן משמעותי בתחום הבניה הירוקה, בעוד שבשנת 2013 כ-94% מהחברות צפויות להיות מעורבות באופן משמעותי בתחום זה, כאשר יותר ממחצית החברות יעסקו בבניה ירוקה באופן מלא. במועצה מציינים כי עלות בניה של בניינים ירוקים גבוהה ב 3-5% יותר ממבנים רגילים.
ישראל, לעומת זאת, עדיין מדשדשת מאחור. מבנים ושכונות רבות במדינה אמנם משווקות כירוקות אך לא ברור על פי איזה תקן או סטנדרט הם עומדים, אם בכלל. "קיים פער משמעותי בינינו לבין מדינות מתקדמות בעולם, ודווקא בשל כך, אם נשכיל ללמוד מאותן מדינות, נוכל לבצע שינוי מהיר ואיכותי תוך זמן קצר" אומרת בייניש.