בלעדי: רשות החשמל פרסמה שימוע לגבי צירוף חברה זרה להקמת מערכות סולאריות בינוניות
הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל מפרסמת בזאת להתייחסות ציבורית (שימוע) הצעת החלטה לעניין: תיקון נוהל רישוי למבקשי רישיונות למתקני ייצור חשמל סולאריים הגדולים מ 50- קילוואט המתחברים לרשת החלוקה (תיקון נספח ב' להחלטה מס' 2 מישיבה 284 ), בטרם קבלת החלטה.
בפרסום של אמת המידה הראשונה למערכות בינוניות התבקשו מגישי הבקשה להוכיח שיש בידם ניסיון בתכנון או הקמה של מתקן בהספק המבוקש. אך עקב האכילס או בעיית הביצה והתרנגולת בדרישה זו היא כי אף חברה בישראל לא התקינה מערכות בהספק גדול יותר מאשר 50 KW מכיוון שלא הייתה הסדרה קיימת בנושא.
כפועל יוצא מדרישה זו, כל חברת התקנות או יזמות שרוצה להתקין מתקן סולארי בהספק מעל 630KW חייבת לקחת לה שותפה מעבר לים שיש לה את הניסיון וההוכחה להקמה או תכנון של מתקן בהספק המבוקש. כמובן שאף חברה זרה לא הסכימה לעשות זאת בהתנדבות ועלות משוער לכל 1 מגה וואט של אישור כזה עומד על כ-70,000$. בנוסף, חברות ה-EPC הזרות לא נהנות לתת חותמת גומי לפרויקטים ומצידם דרשו שאת הרכש הגדול לפרוייקט (פנאלים +ממירים) יעשו דרכם בתמורה לשרות זה.
החובה לצרף חברות זרות לכל פרויקט סולארי גדול גרמה לעלייה משמעותית במחירי הקמת הפרויקטים ולחוסר דרישה לחברות ההתקנה הישראליות. בנוסף לבעיה הכספית נוצרו בעיות במימוש דרישת המחוקק גם בתחום ההנדסה שם התגלו פערים גדולים כגון חוסר יכולת של מהנדסי החשמל והקונסטרוקציה לחתום עם התוכניות שלהם מכיוון שהם לא רשומים בפנקס המהנדסים ועל פי החוק הם לא רשאים לחתום על המתקן.
חברת דור מערכות המספקת ציוד ופתרונות הנדסיים לתעשיית האנרגיה המתחדשת הייתה הראשונה לפנות לרשות החשמל ולבקש לתקן את הדרישה לצירוף חברה זרה לכל פרוייקט סולארי בינוני ומעלה. לדברי זהר דותן, מנהל תחום מערכות אנרגיה בחברה "בדצמבר 2009 זימנה חברת דור מערכות פגישה דחופה עם רשות החשמל . בפגישה ביקשה חברת דור מערכות לבטל לאלתר את הדרישה המוזרה ל-EPC, הצגנו את הבעייתיות בדרישה זו ואת השלכותיה הכספיות וההנדסיות לפרויקטים בהסדרה הבינונית. הצענו לרשות החשמל לשנות את הדרישה מניסיון מוכח בתקנה ותכנון של מערכות בהספק המבוקש לניסיון בהתקנה ותכנון של מערכות חשמליות במתח גבוה."
מנכ"ל דור מערכות, יחיאל לוי, טוען כי רמת הידע ההנדסי בישראל גבוהה וכי ישראל אף מספקת ידע וציוד לפרוייקטים דומים בחו"ל "במדינת ישראל יש מספיק ידע וניסיון בתכנון והקמה של פרויקטים הרבה יותר מסובכים מאלו שמתבצעים ברמה היום יומית מבלי הצורך במהנדסים שיושבים מעבר לים, אנחנו בחברה נכנסנו לתחום האנרגיות המתחדשות כבר לפני 27 שנה ביחד עם חברת לוז וסיפקנו את את המנועים והגירים לתחנות כוח תרמו סולריות בקיבולת של 354 מגה-ואט, הידועות כ-SEGS, אשר פועלות בהצלחה במדבר מוהבי בקליפורניה זה למעלה מ-26 שנה."
הגשת השגות לשימוע
הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל בתוקף סמכותה על פי חוק משק החשמל התשנ" ו – 1996 מפרסמת בזאת להתייחסות ציבורית (שימוע) הצעת החלטה לעניין: תיקון נוהל רישוי למבקשי רישיונות למתקני ייצור חשמל סולאריים הגדולים מ 50- קילוואט המתחברים לרשת החלוקה (תיקון נספח ב' להחלטה מס' 2 מישיבה 284 ), בטרם קבלת החלטה.
אם וככל שרצונכם להציג את עמדתכם ביחס להצעת ההחלטה המצורפת , הנכם מתבקשים להעביר את התייחסותכם בכתב לרשות עד לא יאוחר מיום 8.9.2010 בשעה 12:00
את התייחסותכם יש להגיש לגב' אסנת מרום (פקס' 02-6217122 , טלפון 02-6217109)
על מגיש ההתייחסות לוודא אישור קבלת ההתייחסות עם גב' מרום.
הרשות רשאית להשתמש בתוכן המסמכים שיוגשו לה לצורך גיבוש מדיניותה. עצם הגשת ההתייחסות כאמור יהווה הסכמה לפרסום המסמך כולו או חלקו , למעט חלקים הכוללים מידע
מסחרי מסווג . הרשות רשאית לפי שיקול דעתה , לבקש הבהרות ו/או לאפשר השלמת טיעונים בעל-פה.
בישראל,ידע הנדסי והון אישי בין הטובים בעולם