סגן ראש הממשלה ושר הפנים, אלי ישי, ושר התשתיות הלאומיות, ד"ר עוזי לנדאו, נפגשו היום (ד') במטרה לקדם פרויקטים לאומיים בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל. הפגישה התקיימה בין היתר בעקבות המכשולים הבירוקרטיים הקיימים בתחום. במקרים רבים למרות מאמצי גורמי התכנון, מעוכבים פרויקטים בתחום האנרגיה בשל חסמים שונים
שרי הפנים והתשתיות נפגשו לדיון בדרכים לקידום פרויקטים לאנרגיה מתחדשת בישראל
סגן ראש הממשלה ושר הפנים, אלי ישי, ושר התשתיות הלאומיות, ד"ר עוזי לנדאו, נפגשו היום (ד') במטרה לקדם פרויקטים לאומיים בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל. הפגישה התקיימה בין היתר בעקבות המכשולים הבירוקרטיים הקיימים בתחום. במקרים רבים למרות מאמצי גורמי התכנון, מעוכבים פרויקטים בתחום האנרגיה בשל חסמים שונים, ביניהם: הצורך ברישיון מותנה מטעם רשות החשמל להקמת פרויקטים למתקנים בתחום האנרגיה המתחדשת, התנגדות משרד החקלאות להקמת מתקנים על קרקעות חקלאיות וקשיים בהקצאת קרקעות על ידי מינהל מקרקעי ישראל לפרויקטים בתחום האנרגיה.
לדברי השר לנדאו "הממשלה קיבלה החלטה לייצור נמרץ של אנרגיות מתחדשות בתחום הסולארי, הרוח והביו מסה והמשרד רואה חשיבות גדולה בעמידה ביעד זה. בשלב זה חלק גדול מהנושאים אינו מתקדם מכיוון שהגופים הרבים המתעסקים בנושא אינם מצליחים להגיע להסכמות. יש לגבש מסלולים סטטוטוריים ברורים ומהירים (מסלול ירוק) ולהנחות את ועדות התכנון לקדם את התהליכים."
לדברי השר אלי ישי "אנחנו שותפים לנושא האנרגיות המתחדשות ולשני המשרדים יש אינטרס אחד ברור. יש לבדוק מה ניתן לעשות בכדי לזרז את הפרויקטים בנושא אנרגיות מתחדשות, בנושא זה משרדי הפנים והתשתיות יפעלו ביחד. אני מוכן לבדוק כל דרך אפשרית לעשות כן, כולל החלטת ממשלה."
שני השרים החליטו כי בשל החשיבות הלאומית במציאת מקורות אנרגיה חלופיים, יש לצמצם את החסמים ליישום פרויקטים של אנרגיות מתחדשות ולקיים שיתוף פעולה בין המשרדים. בנוסף הוצע כי צוותי עבודה המורכבים מנציגי שני המשרדים ייפגשו על מנת לגבש בהקדם דרכים לגישור הפערים.
Syscon Engineering. [email protected]
A Sea-wave powered desalination and/or electrical power generation.
System/process cuts operational costs by 50%.
Annual water production capacities 5-50 Mm3 of Pure-Water.
Annual electricity production capacities 20-200 MkWh
Ready for serial production.
מדובר בפרוייקט "ענק" בקנה-מידה "לאומי"
Searching for strategic Investor / Partner