אורמת טכנולוגיות פרסמה הבוקר דוחות חלשים לרבעון השני אשר הסתכמו בהפסד. הכנסות החברה והרווח הגולמי עלו על תחזיותינו בעוד ההפסד הנקי לבעלי המניות עמד בציפיותינו והסתכם בכ 0.03- דולר למניה.
בית ההשקעות פסגות: תחנת הכוח הגיאותרמית נורת' בראולי ממשיכה להעיב על תוצאות אורמת
מאת: טל שיריזלי
אנליסט במחלקת מחקר Sell Side בפסגות בית השקעות
אורמת טכנולוגיות פרסמה הבוקר דוחות חלשים לרבעון השני אשר הסתכמו בהפסד. הכנסות החברה והרווח הגולמי עלו על תחזיותינו בעוד ההפסד הנקי לבעלי המניות עמד בציפיותינו והסתכם בכ 0.03- דולר למניה. מאידך, התוצאות היו נמוכות משמעותית מתחזיות הקונצנזוס אשר צפו רווח תפעולי של 8.5 מיליון דולר ורווח נקי של 4.3 מיליון דולר. על תוצאות הפעילות המשיכה להעיב הפעלתה של תחנת הכוח נורת' בראולי אשר גרעה כ 7.4 מיליון דולר מהרווח הנקי.
בנוסף, נפגעו תוצאות החברה מהפעלה חלקית בתחנות הכוח פונה ואמטיטלן וממחיקות בגין פעילות אקספלורציה באתרים שהוחלט לזנוח. על רקע רכישת 50% הנותרים בקומפלקס ממות' ואיחוד תוצאותיו החל מאוגוסט, עדכנה החברה את יעדי ההכנסות ממכירות החשמל בעוד הצפי בתחום המוצרים נותר ללא שינוי. בתחום המוצרים הציגה החברה רווחיות גבוהה אולם בלתי מייצגת נוכח הכרה בהכנסות אשר עיקר ההוצאות כנגדן הוכרו בעבר.
הנקודה השלילית העולה מהדוחות היא העובדה כי ב 2011, למרות צפי לתפוקה מלאה של תחנת הכוח, צופה אורמת איזון בלבד מבחינת תרומתה לרווח הכולל. מכאן, שהפעלת תחנת הכוח המשמעותית (50 מגה וואט) צפויה בשנים הבאות להעיב על שולי הרווח בתחום החשמל. נציין, כי אנו הערכנו תרומה לרווח מהתחנה ב 2011.
החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד בסך 5 סנט. ב 17:00 תקיים אורמת שיחת ועידה בה סוגיית נורת' בראולי תידון בהרחבה, נשוב ונעדכן בהמשך.
אורמת, פסגות, בית ההשקעות פסגות , אורמת טכנולוגיות, טל שיריזלי, נורת' בראולי, תחנת כוח גיאותרמית,