תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
בלעדי: מנכ"ל לדיקו גרין לרשות החשמל "אין סיבה להגביל הספקי הממירים למערכות סולאריות"
נתי גרנץ 5 באוגוסט 2010 17:22 אין תגובות

ארז דולב, מנכ"ל חברת לדיקו גרין העוסקת באספקת ציוד לחברות המתקינות מערכות סולאריות פנה אתמול במכתב (המובא להלן) לראש אגף הסדרה ומתודולוגיה ברשות החשמל, עודד אגמון בבקשה לקבלת עמדת הרשות לגבי הכוונה להגביל את הספקי הממירים למערכות סולאריות עסקיות (עד 50 קילווואט).

Print Friendly, PDF & Email
בלעדי: מנכ"ל לדיקו גרין לרשות החשמל "אין סיבה להגביל הספקי הממירים למערכות סולאריות"

בלעדי: מנכ"ל לדיקו גרין לרשות החשמל "אין סיבה להגביל הספקי הממירים למערכות סולאריות"

מנכ"ל חברת לדיקו גרין, ארז דולב – צילום: ארנון מעוז

ארז דולב, מנכ"ל חברת לדיקו גרין העוסקת באספקת ציוד לחברות המתקינות מערכות סולאריות פנה אתמול במכתב (המובא להלן) לראש אגף הסדרה ומתודולוגיה ברשות החשמל, עודד אגמון בבקשה לקבלת עמדת הרשות לגבי הכוונה להגביל את הספקי הממירים למערכות סולאריות עסקיות (עד 50 קילווואט). ככל הידוע הגבלה כזו אינה מקובלת במדינות אחרות בעולם ולרוב ההגבלה מתייחסת להספקי הפאנלים הסולאריים. טרם התקבלה תגובת רשות החשמל.

לכבוד
מר עודד אגמון
הרשות לשירותים ציבוריים – חשמל

הנדון: הגבלות הספק מקסימאלי מאושר למהפכים של מערכות סולאריות

א.נ.,

הובא לידיעתנו כי בכוונתכם להגביל את ההספק המקסימאלי המותר בהתקנת מהפכים למערכות סולאריות קטנות בהספק של עד 50 קילוואט לגבול ההספק המאושר.

החלטה זו תמוהה ביותר שכן הגבלה של הגנרטור הפוטו-וולטאי (PV Generator) יוצרת מניעה של ייצור מעל להספק המותר על פי ההסדרה ומספקת הגנה מפני חריגה מהספק זה שכן ישנם גורמי מערכת המפחיתים את נצילות המערכת מסיבות של דגרדצייה לאורך זמן (פחת /הזדקנות), השפעת טמפרטורה, כבילה ורכיבי מערכת אחרים המצמצמים את ההספק המותקן.

בנוסף לרכיבים ולמקדמים המפחיתים את תפוקת המערכת ישנה גם מגבלת ייעילות של ממירים הנעה בין 92% ל 98%- כתלות באיכות הממיר, התיישנות רכיבי הממיר ותכנון נכון של המערכת. הגבלת הספק הממירים יוצרת התערבות בייעילות המערכת עבור הצרכן ואינה מקובלת בפרקטיקות השונות בעולם.

כמו כן ידוע ונוכל להוכיח כי יחס ההספק בין הגנרטור הפוטו-וולטאי לבין המהפך משפיע על נצילות המהפך. ככל שלוחצים את המהפך לגבול הייצור שלו נצילותו יורדת בשיעור שיכול להגיע עד 6% (כתלות באיכות הממיר וגילו) וכן אורך חייו מתקצרים עקב התחממות מוגברת של הרכיבים האלקטרוניים.

להלן דוגמא של עקומת נצילות של ממירים ללא שנאי של חברת SMA:

הפרקטיקה במקומות עם מאפיינים סביבתיים הדומים לאלה הקיימים בישראל (קרינה, טמפרטורה, לחות וכדומה) היא ליצור יחס שלא יפחת מ 105%- ויכול להגיע ל- 120% בין הספק מותקן של המהפכים לבין ההספק המותקן של הגנרטור הפוטו-וולטאי.

לדעתנו הגבלה מסוג זה עלולה להביא לפגיעה בבעלי המתקנים וסותרת את מטרת ההסדרה להפקה של הספק מקסימאלי מהמערכות המותקנות. קבלת החלטה מהסוג הזה נותנת תחושה לא נוחה של התערבות חברות מסחריות בקבלת ההחלטות של גופי ההסדרה על מנת ליצור מגבלות לתחרות ולהוציא מהמשחק או לצמצם את יכולתן של חברות בתחום להתחרות.

נשמח לתמוך בהסברים טכניים מכל סוג שידרשו על מנת לחזק את עמדתנו בדבר שלילת הגבלת ההספק המותקן של המהפכים כל עוד ההגבלה קיימת בגנרטור הפוטו-וולטאי. אנו משוכנעים שהגבלה זו אינה נכונה הן מבחינה טכנית והן מבחינה ציבורית ונגן על עמדתנו בכל האמצעים העומדים לרשותנו.

בכבוד רב,
ארז דולב
מנכ"ל
לדיקו גרין אנרג'י בע"מ

Print Friendly, PDF & Email
ארז דולב הגבלת הספק ממירים סולאריים לדיקו גרין ממירים סולאריים מערכות סולאריות עודד אגמון רשות החשמל

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס