תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
חברת אס.די.אי תפעיל את המתקן הראשון בישראל לייצור חשמל מגלי הים בנמל יפו
Epoch Times 1 באוגוסט 2010 11:30 אין תגובות

חברת אס.די.אי, S.D.E סיימה את הקמת המפעל הראשון בקנה מידה גדול המייצר חשמל מגלי הים, הממוקם בנמל יפו. תחנת הכוח הימית תייצר 60 ק"ואט חשמל והיא השלב הראשון של תוכנית הבנייה הכוללת שתגיע לייצור של 50MW על שובר הגלים של נמל יפו.

Print Friendly, PDF & Email
חברת אס.די.אי תפעיל את המתקן הראשון בישראל לייצור חשמל מגלי הים בנמל יפו

חברת אס.די.אי תפעיל את המתקן הראשון בישראל לייצור חשמל מגלי הים בנמל יפו

מתקני הייצור בנמל יפו – איור: S.D.E

מאת: מרלן-אביבה גרינפטר

חברת אס.די.אי, S.D.E סיימה את הקמת המפעל הראשון בקנה מידה גדול המייצר חשמל מגלי הים, הממוקם בנמל יפו. תחנת הכוח הימית תייצר 60 ק"ואט חשמל והיא השלב הראשון של תוכנית הבנייה הכוללת שתגיע לייצור של 50MW על שובר הגלים של נמל יפו.

מה הופך את גלי הים לאנרגיה

את הכוח העצום של האוקיינוס ניתן לרתום במגוון טכנולוגיות: ניצול הגאות ושפל, אנרגיה תרמית, זרם הגל הגבוה ומהירות התנועה שלו.

המתקן הראשון שהוקם בנמל יפו - צילום: S.D.E
המתקן הראשון שהוקם בנמל יפו - צילום: S.D.E

המתקן של חברת אס.די.אי מנצל את תנועת הגל ואת מהירותו. המצופים המותקנים בים נעים יחד עם הגלים וניתן לנצל תנועה זו להפקת אנרגיה, כמו טורבינה של רוח או תנועה הנובעת ממפל מים. שמואל עובדיה, מנכ"ל חברת אס.די.אי. אנרגיה בע"מ, הוא אשר פיתח את השיטה להפקת חשמל ומרכיביה רשומים כפטנטים במנהל הפטנטים האמריקני. זוהי טכנולוגיה חדשה של אנרגיה מתחדשת שנמצאת בישראל בשפע לאורך החוף.

שובר גלים הופך לתחנת כוח להפקת חשמל

שובר הגלים של יפו הוא באורך של כ-1000 מטרים והוא יארח בעתיד את הרחבתו של המפעל ליצירת חשמל של חברת אס.די.אי. לחברה ניסיון והיא כבר בנתה שמונה תחנות דומות להספקת חשמל. לדברי חברת אס.די.אי, התחנה לא תפגע בסביבה אלא אף תסייע למנוע שחיקה של שובר הגלים שבדרך כלל נגרמת על ידי הגלים הגבוהים. חברת החשמל הביעה את הסכמתה לרכוש את החשמל המופק מגלי הים.

התחנה החדשה המופעלת בימים אלה היא התשיעית במספר שנבנית על ידי חברת אס.די.אי, והיא לדברי החברה דגם משופר, הפועל בצורה אוטומטית מלאה. בגרסה החדשה, רק 10 אחוזים של המתקן נמצא במים, דבר הממזער את הסיכון למערכת במקרים של סופות ופגעי טבע אחרים.

תמיכה של משרד התמ"ת

בעלי חברת אס.די.אי מציינים ששיטת ההמרה של אנרגיה הנוצרת מתנועת גלי הים לאנרגיה חשמלית, קיבלה תמיכה של המדען הראשי ושל משרד התמ"ת. הדגם האחרון פעל בהצלחה במשך תקופה של שנתיים, וייצר 40 ק"ואט/שעה. בעקבות ההצלחה של הדגם החדש מתכננת חברת אס.די.אי להציג אותו למשלחות עסקיות, משרדי אנרגיה, מושלים ופקידים של חברות החשמל במדינות ברחבי העולם.

אינה ברוורמן מנהלת שיווק בינלאומי ופיתוח עסקי של החברה מסרה: "היה עניין רב בטכנולוגיה ייחודית של אס.די.אי עוד לפני בנית המודל המבצעי. אולם כעת, אני מאמינה כי לא ניתן יהיה לעצור את הפיתוח והצמיחה של החברה".

נמל יפו והמנהל שלו רן וולף אפשרו בו את התקנת המערכת והיו בכך חלוצים. וולף תמך במתקן וסייע לחברה להוכיח את יעילות הטכנולוגיה שלה. חברת אס,די,אי מקווה כי תוכל להתקין מפעלים דומים גם בנמל חיפה, נמל הרצליה ומקומות מתאימים נוספים בארץ.

אתר אפוק טיימס

Print Friendly, PDF & Email
S.D.E אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיית גלי ים אס.די.אי חשמל ירוק ייצור חשמל מגלי הים שמואל עובדיה

מרלן-אביבה גרינפטר |להציג את כל הפוסטים של Epoch Times


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

חדש! קורס תחזוקת מערכות סולאריות

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח לעשרות שנים בחוזי תחזוקה.

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

הדס מרזל, מנכלי"ת אנג'יס בקריאה לביל גייטס
רישום למערכת מידע של תשתיות
חפשו את המחר!
אדם טבע ודין (193) איכות הסביבה (646) אנרגיה (157) אנרגיה ירוקה (352) אנרגיה ירוקה בישראל (157) אנרגיה מתחדשת (1113) אנרגיה סולארית (202) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיית רוח (362) ארה"ב (132) בנייה ירוקה (130) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1938) גלעד ארדן (176) דלק (407) דלק קידוחים (137) החברה להגנת הטבע (141) המשרד להגנת הסביבה (649) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (162) התייעלות אנרגטית (651) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (573) חברת חשמל (197) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (130) מאגר לוויתן (145) מאגר תמר (194) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (183) משרד האנרגיה (453) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (147) רכב חשמלי (163) רשות החשמל (552) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (412) תשתיות (150)
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד