תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
לנדאו בישיבת הממשלה "אם לא תוקם הפחמית באשקלון יהיה מחסור בחשמל כבר ב-2013"
נתי גרנץ 1 באוגוסט 2010 12:13 אין תגובות

בישיבת הממשלה שהתקיימה היום בנושא משק החשמל בישראל פנה שר התשתיות, עוזי לנדאו אל חברי הממשלה בקריאה לזירוז הקמת תחנת הכוח המתוכננת באשקלון (פרוייקט D) בהנעה פחמית בשל חשש מעיכוב באספקת הגז הטבעי ובעקבות מצב משק החשמל בישראל ורזרבות הייצור העומדות על אחוזים בודדים מכלל כושר הייצור המקסימלי.

Print Friendly, PDF & Email
לנדאו בישיבת הממשלה "אם לא תוקם הפחמית באשקלון יהיה מחסור בחשמל כבר ב-2013"

לנדאו בישיבת הממשלה "אם לא תוקם הפחמית באשקלון יהיה מחסור בחשמל כבר ב-2013"

שר התשתיות – צילום: ארנון מעוז

בישיבת הממשלה שהתקיימה היום בנושא משק החשמל בישראל פנה שר התשתיות, עוזי לנדאו אל חברי הממשלה בקריאה לזירוז הקמת תחנת הכוח המתוכננת באשקלון (פרוייקט D) בהנעה פחמית בשל חשש מעיכוב באספקת הגז הטבעי ובעקבות מצב משק החשמל בישראל ורזרבות הייצור העומדות על אחוזים בודדים מכלל כושר הייצור המקסימלי.

.

נגד הקמת תחנת הכוח הפחמית באשקלון מתנהל מזה תקופה ארוכה מאבק ציבורי רחב בשל החשש כי הקמת תחנת כוח מזהמת נוספת באיזור תפגע קשות בבריאות תושבי האיזור ובאיכות החיים שלהם. בעקבות גילוי מאגרי הגז הגדולים הורה שר התשתיות לחברת החשמל לבחון את האפשרות להקמת תחנת כוח היברידית המונעת בגז טבעי עם גיבוי של פחם לשעת הצורך שתצמצם את פליטת המזהמים.

על אף ההצהרות שנשמעו מצד חברת החשמל ושר התשתיות בשבועות האחרונים, אשר הטילו ספק בצורך להקים את תחנת הכח באשקלון בהנעה פחמית, הציעה הצעת המחליטים של לנדאו לזרז את הקמת הפרויקט במתווה פחמי, תוך עקיפת הסמכות שנתנה הממשלה לועדת המנכ"לים בראשות מנכ"ל משרד האוצר – מר חיים שני. הצעת המחליטים שהייתה אמורה להתקיים היום התבטלה בעקבות בקשת השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן ולחץ ציבורי כבד.

אי אפשר להסתמך על התייעלות אנרגטית

לדברי לנדאו "בסוף השבוע פרסמה חברת החשמל הודעה, בה היא פונה אל הציבור ומבקשת ממנו להפחית את השימוש במוצרי חשמל בשעות הצהריים. עקב החום הכבד הצפי הוא שהביקוש יגדל על ההיצע. ושוב, ישראל נמצאת בשיא הקיץ, ושוב, יש חשש כבד שלמשק לא יהיה חשמל. צריכת חשמל גבוהה היא אחד מסימניה המובהקים של מדינה מתקדמת, מתועשת, מודרנית. מדינה שממשיכה להתפתח אינה יכולה לבסס את משק החשמל שלה, שנה אחרי שנה, רק על רצונם הטוב של אזרחיה לחסוך בחשמל.

המצב מאד ברור – אם לא יקודמו מספר פרויקטים באופן מיידי, ביניהם הקמת תחנת כוח נוספת באשקלון, בשנים הקרובות גם הירתמות האזרחים לצמצם את הצריכה לא תעזור. במצב הנכחי, המשק הישראלי צפוי למחסור בחשמל כבר בשנת 2013, דבר שיפגע קשות ברמת החיים ויגרום לנזקים של מאות מיליונים למשק בתחומי המסחר, התעשייה ועוד.

אני מצפה מחבריי בממשלה לוותר על הפופוליזם ולקחת את האחריות על ההחלטות הנדרשות כדי שבישראל לא יהיה מחסור בחשמל. זה הזמן לעצור את הסחף ולהמריץ פרויקטים שאושרו כבר בעבר ונעצרו – מאינטרסים שונים. אם לא נעשה זאת, כבר בעתיד הקרוב, שרי ממשלה זו יאלצו להמציא תשובות, כאשר יישאלו 'מה אתה עשית בכדיי למנוע את המחסור בחשמל בישראל?"

Print Friendly, PDF & Email
גז טבעי הפחמית באשקלון לנדאו משרד התשתיות עוזי לנדאו פחם פרוייקט D שר התשתיות תחנה פחמית

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד