הביוצ'ר נוצר מתהליך פירוליזה של חומר אורגני. הקדמונים היו קוברים את החומר האורגני באדמה תחילה והבר יכול לשמש ללכידת ואחסון של פחמן דו-חמצני. לביוצ'ר (biochar) יש את היכולת לחדש את פוריות הקרקע אך גם לספק אנרגיה ביתית, אנרגיה חקלאית ואפילו תעשייתית וגם זוהי חלופה לעצי הסקה ולפחם שהיא ידידותית לסביבה. על ידי לכידת ואחסון של פחמן דו-חמצני הוא יכול למתן את תופעת התחממות כדור הארץ.
ביוצ'ר – דלק ירוק, קומפוסט לאדמה ולוכד פחמן התורם למאבק להתחממות כדור הארץ
מאת: קיסי ריין – אפוק טיימס
הביוצ'ר נוצר מתהליך פירוליזה של חומר אורגני. הקדמונים היו קוברים את החומר האורגני באדמה תחילה והבר יכול לשמש ללכידת ואחסון של פחמן דו-חמצני. לביוצ'ר (biochar) יש את היכולת לחדש את פוריות הקרקע אך גם לספק אנרגיה ביתית, אנרגיה חקלאית ואפילו תעשייתית וגם זוהי חלופה לעצי הסקה ולפחם שהיא ידידותית לסביבה. על ידי לכידת ואחסון של פחמן דו-חמצני הוא יכול למתן את תופעת התחממות כדור הארץ.
האיטי היא מדינה הררית אותה פוקדים לעתים גשמי זעף. האוכלוסייה מתרבה בקצב מהיר והדרישה לעצי הסקה גרמה לחיסול היערות. כתוצאה מכך קרוב לשליש מרובד האדמה העליון אבד והייטי לא מסוגלת להאכיל את תושביה. רעידת האדמה האחרונה הדגישה את העובדה שתושבי האיטי רבים מתקיימים בדוחק היות והאדמה הענייה לא מאפשרת גידול יבולים ראויים.
נתניאל מולקאי, מייסד הארגון הוולונטרי "כירי הבישול העולמיים" (World Stove ) משתמש בטכנולוגיה של ביוצ'ר כדי לעזור למדינה מתפתחת. "תנורי בישול מופעלים על ידי ביוצ'ר חוסכים דלק, מפחיתים את אפקט החממה, ואת זיהום האוויר" הוא אומר, " בדרך הזאת אנחנו משפרים את הקרקע, משמרים את היערות, מביאים בריאות ועצמאות כלכלית לאוכלוסייה".
יתרונות רבים לביוצ'ר
אפשר לייצר ביוצ'ר משאריות אורגניות עירוניות וחקלאיות, מעצי יערות, מפסולת קני סוכר, מתרמילי קפה, עלי בננות ונייר טחון. ביוצ'ר חוסך את הצורך לאסוף עצים להסקה או לרכוש פחם. הביוצ'ר יוצר גז בשם סינגז (Syngas) וביו-שמן לבישול, לחימום, לייבוש ואפילו להפקת חשמל.
הוספת תוצרי הלוואי של ביוצ'ר לקרקע משפרת את הזמינות של המים, מעודד מחזוריות הזנת הקרקע ומפחית את בריחת חומרים מזינים מהאדמה. תוצרי הלוואי של הביוצ'ר מועילים גם לסינון המים. חברת ביוצ'ר הבינלאומית (International Biochar Initiative- IBI) שואפת לאחסן מדי שנה 2.2 ג'יגטון פחמן דו-חמצני עד לשנת 2050.
תהליך זה היה בשימוש לפני אלפי שנים באגן האמזונס. אנתרופולוגים משערים שהילידים היו מייצרים קרקע עשירה (terra preta), אדמה שחורה על ידי הוספת בצורה מכוונת של פחם ישירות לקרקע, את הפחם אספו מתנורי הבישול. חברת IBI בודקת עלויות כדי לקדם את ביוצ'ר בצורה נרחבת למשל במפעלי הקקאו בבליז (Belize), לשיקום אזורים מדבריים בצ'ילה ולשיפור התפוקה החקלאית וההכנסות בכפרים של קוסטה ריקה.
שימור המסורת והגנה על הסביבה
מר מולקאי הצטרף, לאחרונה, למאמצי התאוששות של הייטי על ידי כך שהציג את כירי הבישול שלו "לוצ'יה" (Lucia) כדי לעזור למקומיים ליצור כופתאות ביוצ'ר. העיצוב היחד פרי המצאתו, כולל פתחי אוורור ליצור לחץ שלילי מכסה להבה בצורת ספירלה של פיבונצ'י אשר מרחיקה את החמצן מחוץ לתא הפרוליזיס.
תנורי לוצ'יה מאפשרים את הבישול המסורתי והם מקובלים על ידי תושבים מתרבויות מקומיות שונות. מולקאי מאמין שעל העולם המתקדם להמציא לעניי העולם כירי בישול נקיים ויעילים המותאמים לצרכים שלהם יותר מכל דבר אחר. על ידי כך שהם מאפשרים בישול על להבת גז, כמו בכל מטבח מודרני, הם יכולים לשמור על הבישול המסורתי מבלי להסב נזק לסביבה. תוך חודשיים מולקאי תכנן כירי בישול מתאימים לכלים המסורתיים של הייטי, לחומרים ולדלקים שלהם, תוך מתן דגש לבטיחות. מאז רעידת האדמה האחרונה לעתים קרובות, ילדים הם מופקדים על הבישול.
מולקאי מכשיר לאחרונה ילידים בהייטי בבניית כירי בישול מתאימים לשימוש ביתי, לבתי ספר, לבתי יתומים, לבתי חולים ולמחנות פליטים. השלב הבא יהיה לעבוד בשיתוף פעולה עם הממשל בהאיטי עם UNEP – United Nations Environmental Program ועם ה-WFP – World Food Programme כדי ליצור מרכזים לבניית כירי בישול וכך לספק למקומיים מאות מקומות עבודה בבניית והספקת כופתאות הביוצ'ר לשימוש בתנורים.
עד כה 48 אגודות שיתופיות הסכימו לספק שאריות של יבולים לייצור כופתאות הביוצ'ר. המגדלים מקבלים בתמורה כמות יחסית של ביוצ'ר עבור העשרת הקרקע.
אתר אפוק טיימס
אולי לא נצטרך לעשות שימווש עם תנור ספירלה