תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
'אדם טבע ודין' בפנייה לשרי הממשלה: "אל תגזלו את חוף פלמחים מהציבור"
נתי גרנץ 4 ביולי 2010 13:31 תגובה אחת

היום (א') יכריעו שרי הממשלה האם לקבל את המלצת מבקר המדינה ולהשאיר את חוף פלמחים פתוח לציבור הרחב. כזכור, דוח המבקר הצביע על ליקויים קשים בתוכנית לקידום כפר הנופש על החוף הייחודי.

Print Friendly, PDF & Email
'אדם טבע ודין' בפנייה לשרי הממשלה:  "אל תגזלו את חוף פלמחים מהציבור"

'אדם טבע ודין' בפנייה לשרי הממשלה:  "אל תגזלו את חוף פלמחים מהציבור"

היום (א') יכריעו שרי הממשלה האם לקבל את המלצת מבקר המדינה ולהשאיר את חוף פלמחים פתוח לציבור הרחב. כזכור, דוח המבקר הצביע על ליקויים קשים בתוכנית לקידום כפר הנופש על החוף הייחודי.

עו"ד קרן הלפרין-מוסרי מ'אדם טבע ודין': "על הממשלה להבין כי החלטה על בניה בחוף פלמחים תהווה תקדים מסוכן שעלול להשפיע לא רק על עתידו של החוף, אלא גם על מעמדו של האינטרס הציבורי אל מול כרישי הנדל"ן"

'אדם טבע ודין' שיגרה מכתב בהול לשרי הממשלה לקראת ההצבעה על עתידו של חוף פלמחים המתוכננת היום. השרים יחליטו האם להיענות להצעתו של השר להגנת הסביבה, ח"כ גלעד ארדן, לפיה תוחזר התוכנית להקמת כפר הנופש בחוף למוסדות התכנון לעיון מחדש ותיבחן האפשרות לשנות את ייעוד השטח מנופש ותיירות לשטח ציבורי פתוח. משמעות הדבר היא בחינה מחודשת של התוכנית, לאור הביקורת הציבורית הרחבה ודוח מבקר המדינה.

מבקר המדינה הצביע על ליקויים חמורים בהליך התכנון

כזכור, ביום 18.11.09 פורסם דוח מבקר המדינה בנושא כפר הנופש המתוכנן בחוף פלמחים אשר הצביע על ליקויים קשים הן בהליך המכרז לשיווק הקרקע והן בהליך התכנון. על פי ממצאי מבקר המדינה, במסגרת ההליך לקידום התכנית, מינהל מקרקעי ישראל ומוסדות התכנון לא הפעילו כראוי את הכלים שעמדו לרשותם ואת שיקול הדעת הנדרש בהפעלתם.

לדברי עו"ד קרן הלפרין-מוסרי מ'אדם טבע ודין': "על הממשלה להבין כי החלטה על בניה בחוף פלמחים תהווה תקדים מסוכן שעלול להשפיע לא רק על עתידו של החוף, אלא גם על מעמדו של האינטרס הציבורי אל מול כרישי הנדל"ן".

לאור הדברים, שיגרה 'אדם טבע ודין' מכתב לכל שרי הממשלה לפיו, לאור הפגמים הקשים שנפלו בקידום הפרויקט, אין זה סביר להותיר את התכנית להקמת כפר הנופש.

עוד נכתב כי "הוצאת התכנית אל הפועל תאפשר מימוש של תכנית המנוגדת לתפישות התכנוניות והסביבתיות העדכניות המגינות ביתר שאת על חופי הארץ, תוך גזילת חוף ייחודי מהציבור הרחב, היום ובדורות הבאים".

Print Friendly, PDF & Email
אדם טבע ודין חוף פלמחים מבקר המדינה חוף פלמחים מינהל התכנון חוף פלמחים קרן הלפרין מוסרי

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד