כבר אחרי הנחיתה בשדה התעופה של מינכן אפשר לראות עד כמה הגרמנים לוקחים ברצינות את כל הנושא של אנרגיות מתחדשות ובעיקר אנרגיה סולארית. ביציאה משדה התעופה ממתין אוטובוס מרווח וממוזג עם שתי קומות שתמורת 7.5 יורו נוסע למרכז התערוכות. במהלך הנסיעה ניתן להבחין ממרומי הקומה השניה של האוטובוס עד כמה אנרגיה סולארית פופולארית בגרמניה. כמעט על כל בית, בשדות ובכל מקום אפשרי פרושים פאנלים סולארים.
סיקור בלעדי: תערוכת Intersolar הבינלאומית לאנרגיה סולארית בגרמניה
המוני המשתתפים בתערוכה – צילום: תערוכת Intersolar
מאת: כתב תשתיות לתערוכת Intersolar
כבר אחרי הנחיתה בשדה התעופה של מינכן אפשר היה לראות עד כמה הגרמנים לוקחים ברצינות את כל הנושא של אנרגיות מתחדשות ובעיקר אנרגיה סולארית. ביציאה משדה התעופה ממתין אוטובוס מרווח וממוזג עם שתי קומות שתמורת 7.5 יורו נוסע למרכז התערוכות. במהלך הנסיעה ניתן להבחין ממרומי הקומה השניה של האוטובוס עד כמה אנרגיה סולארית פופולארית בגרמניה. כמעט על כל בית, בשדות ובכל מקום אפשרי פרושים פאנלים סולארים.
לאחר נסיעה של כחצי שעה האוטובוס מגיע לצד הצפוני של מרכז התערוכות של מינכן, קומפלקס ענק של 130,000 מ"ר מאוכלסים בלמעלה מ-2000 חברות מכל העולם שעוסקות בעיקר באנרגיה סולארית ובנושאים הקשורים לתחום. רבים מאנשי התעשייה הסתובבו בשטח לראות לשמוע וללמוד מה קורה באירופה בתחום ויותר מ- 100,000 מבקרים נעו בין הביתנים השונים עד שהיו מצבים שפשוט לא היה מקום לעמוד בחלק מהביתנים. התנועה בין הדוכנים הרבים התאפשרה בזכות הדרגנועים שהותקנו בין הביתנים ורבים נעזרו בסגוואי או בקורקינט כדי להצליח לראות משהו בתערוכה הענקית הזאת.
עשרות מאנשי התעשייה הסולארית הישראלית ביקרו בתערוכה שהתקיימה במהלך השבוע שעבר ובה הציגו 16 חברות מישראל: אמקור, ברנד תעשיות, כרומגן, קורפלואו, דוקול, אלסול, אקסנוובל, גדות, איזוטרמה, קוונטום ביזנס גרופ, רדיקל לוקס לייטינג, RCS, סולאר ביי יור סלף, סולאר לד, סולאראדג', סולאר אור ומכון הייצוא. בחור איטלקי שואל אותנו כמה מגה וואט הותקנו בארץ ונדהם לשמוע שמדובר בכ- 30-40 מגה וואט, לפי הנוכחות של הישראלים הרבים שהסתובבו בתערוכה הוא היה בטוח שמדובר באלפי מגה וואט מותקנים בארץ השמש. אני עושה חישוב זריז שאם ניקח בחשבון את העובדה שקילוואט מותקן מייצר כ 900 קילוואט שעה בשנה לעומת 1600-1700 אצלנו אפשר להסיק שהפער בין ישראל לגרמניה בנושא אנרגיה סולארית הוא עצום.
מלבד הצגה בתערוכה וטעימה ממגוון טכנולוגיות חדשניות אורגנה למשלחת הישראלית ע"י התוכנית הלאומית לקידום תעשיית האנרגיה המתחדשת – ‘Israel NEWTech’ בהובלת משרד התמ"ת, הנספחות המסחרית בגרמניה ומכון הייצוא כ-110 פגישות של חברות ישראליות עם חברות גרמניות, איטלקיות, ספרדיות והולנדיות בסיוע הנספחים המסחריים במדינות אלו. השוק הסולארי באירופה בשל יותר ומפגשים כאלו יכולים ליצור פריצת דרך לחברות ישראליות המפתחות טכנולוגיות חדשניות ומוצרים יחודיים.
תחרות החדשנות הסולארית – Intersolar aword
מדי שנה מתקיימת בתערוכת Intersolar תחרות Intersolar aword היוקרתית בה מתמודדות חברות סולאריות המפתחות מוצרים חדשניים שעברו את שלב הניסוי המסחרי בתחומים השונים של ענף האנרגיה הסולארית ובה נוסף לראשונה השנה פרס "ייצור וטכנולוגיה פוטו-וולטאית". שלושת החברות הזוכות בכל תחום נבחרו על ידי שלושה שופטים עצמאיים המתמחים בתחום השיפוט המורכבים ממומחים בתחום המחקר המדע התעשייה המסחר והתקשורת.
במקום הראשון בקטגוריה הפוטו וולטאית זכתה חברת ABB השוויצרית, חברת הנדסת החשמל הגדולה ביותר באירופה המתמחה בבקרת הפסדים של מערכות סולאריות פוטו וולטאיות. החברה קיבלה את הפרס עבור מוצר S800 שפיתחה המבטיח את המשך השליטה באספקת החשמל גם במקרה של כשל חלקי במערכת הסולארית המשולב עם יחידת מיתוג מרחוק (RSU) המספקת אבטחה נוספות
במקרה חירום כמו שריפה. במקום השני זכתה חברת Gehrlicher Solar AG על פיתוח מערכת התקנה אוטומטית למערכות סולאריות המונעת על גבי מסילת ברזל. במקום השלישי זכתה חברת SMA על הממיר החדשני שלה 800CP לעבודה בהספקים גבוהים של 800 KVA.
במקום הראשון בקטגוריה התרמו סולארית זכתה חברת FSAVE Solartechnik GmbH הגרמנית המציעה לכסות את צרכי החימום של מבנים תוך שימוש בטכנולוגיה סולארית תרמית בעזרת מיכל אחסון בנפח של 2,200 ליטר. במקום השני זכתה חברת InvenSor GmbH שבניגוד לחברת הקודמת משתמשת בחום השמש כדי ליצור מערכת קירור ידידותית לסביבה תוך שימוש בתחליף לסיליקה ג'ל הנפוץ במערכות אלו ושימוש חסכוני בחשמל. במקום השלישי זכו קבוצת מכוני מחקר ועיצוב גרמנים שהציגו את מערכת WICONA המשלבת את הדריות לבנייא בת קיימא עם הדרישות של האדריכלים המודרניים לבנייני משרדים מודרנים עם חזיתות זכוכית. הפיתוח משלב היבטים אדריכליים כגון שקיפות של המודולים,התאורה בחדר, הגנה מחום והגנה מהשמש המשולבים יחד ומנצל את חום השמש עבור החימום והקירור בטמפרטורות של עד 100 ° C.
במקום הראשון בקטגוריה "ייצור וטכנולוגיה פוטו-וולטאית" זכתה חברת Festo AG & Co מגרמניה על מערכת High Speed H-Portal" לניצול אופטימלי של אנרגיית השמש בגודל תא סולארי מינימאלי ובכך להגביר את יעילות הייצור. במקום השני זכתה חברת GEMO-TEC השוויצרית על המודול הייחודי שפיתחה "NICE Process” המציוצר ללא הלחמה ועמיד בכל מזג אוויר תוך הפחתת עלויות ניכרת. ובמקום השלישי זכתה חברת Gebr. Schmid GmbH & Co על טכנולוגיית הדפסה חדשנית לפאנלים סולאריים.