הסוכנות היפנית לחקר החלל (JAXA) השיקה השבוע את החללית Akatsuki היוצאת למסע אל עבר כוכב הלכת נוגה (ונוס) באמצעות טכנולוגיה מתקדמת אשר יכולה לסמן פרק חדש שלם בהיסטוריה של אנרגיית השמש.
אנרגיה סולארית מניעה את החללית היפנית לעבר נוגה בעזרת לחץ חלקיקי האור
המפרש הסולארי- צילום: JAXA
הסוכנות היפנית לחקר החלל (JAXA) השיקה בסוף השבוע את החללית Akatsuki היוצאת למסע אל עבר כוכב הלכת נוגה (ונוס) באמצעות טכנולוגיה מתקדמת אשר יכולה לסמן פרק חדש שלם בהיסטוריה של אנרגיית השמש. לחללית היפנית מפרש ייחודי הקולט את אנרגיית השמש (החזקה יותר בחלל) להנעה עצמית בנוסף לדלק רקטי. המפרש המרובע, בגודל 46 על 46 מטרים מונע בעזרת לחץ של חלקיקי אור. ובנוסף מצופה בתאים סולאריים לייצור חשמל.
"הרעיון של מפרש שמש נולד לפני כ 100 שנה, כפי שאנו מוצאים אותו ברומנים של מדע בדיוני, אבל זה לא מומש עד היום," אמר מסאטו נקמורה, המדען הראשי של מפרש השמש באתר האינטרנט של החברה "אם נוכל לוודא את יעילות המפרש זה יהיה הסימן להישג מרהיב הראשון מסוגו בעולם". רכב השיגור המריא ממרכז החלל Tanegashima בדרום יפן בשעה 6:58 בבוקר של יום שישי, שלושה ימים לאחר תאריך השיגור המקורי שנדחה בשל מזג האוויר הסגרירי.
החוקרים מצפים כי טכנולוגיה זו תחליף בעתיד את המנועים הסילוניים בהם משתמשים היום להנעת חלליות ולווינים בחלל, ונוס דומה בגודלו לכדור הארץ, אבל התנאים בשטחו עויינים לקיום חיים כלשהם, עם טמפרטורות המתקרבות ל-860 מעלות פרנהייט וכמויות גדולות של פחמן דו חמצני. המדענים מאמינים כי בדיקת האקלים של ונוס תיתן להם הבנה טובה יותר של החלל סביב כדור הארץ.
כתבה מעניינת.
תיקון – חלליות אינן נעות עם מנועי סילון אלא מנועים רקטיים. מנוע סילון הוא מנוע "נושם אוויר", שאינו יכול לפעול בחלל.