מליאת רשות החשמל בראשות היו"ר אמנון שפירה עדכנה אתמול (ב') את תוקף הרישיון המותנה של חברת ערבה פאוור להקמת תחנת כוח סולארית בינונית בהספק של 4.9 מגה-וואט בטכנולוגיה פוטו-וולטאית על שטח של כ-80 דונם בערבה.
ערבה פאוור עדכנה את הרישיון לתחנת כוח סולארית בעקבות השקעת סימנס
נשיא חברת ערבה פאוור, יוסף אברמוביץ – צילום: ארנון מעוז
מליאת רשות החשמל בראשות היו"ר אמנון שפירה עדכנה אתמול (ב') את תוקף הרישיון המותנה של חברת ערבה פאוור להקמת תחנת כוח סולארית בינונית בהספק של 4.9 מגה-וואט בטכנולוגיה פוטו-וולטאית על שטח של כ-80 דונם בערבה. את הרישיון קיבלה ערבה סאן, חברת בת של ערבה פאוור לפני כשנה ונדרשה לעדכן אותו בעקבות רכישת תאגיד סימנס 40% ממניות החברה הישראלית תמורת 15 מיליון דולר. לאחרונה פורסם כי גם קק"ל רכשה 10% מניות החברה תמורת 3 מיליון דולר. מדובר ברישיון היחיד שניתן עד כה להקמת תחנת כוח סולארית בינונית.
לדברי ג'ון כהן, מנכ"ל חברת ערבה פאוור: "לחברת "ערבה פאוור" יש רישיון למעלה משנה להקמת השדה הסולארי הראשון בקיבוץ קטורה, שחתם עליו שר התשתיות. ואנו נדרשנו לעדכן את הרישיון התקף, שהיה רשום על שם חברת "ערבה פאוור" לחברה בשם "קטורה סאן". כמו כן, נדרשה החברה לעדכן את הרישיון, במסגרת ההסדרה,שפורסמה בדצמבר 2009 ". עוד הוסיף כהן, שהחברה מברכת את רשות החשמל על הטיפול המקצועי ומודה לה על קידום הגשמת החזון הסולארי בישראל.
ערבה פאוור בראשות יוסף אברמוביץ הוקמה בשנת 2006 על ידי קבוצת משקיעים ותושבי קיבוץ קטורה שבערבה ותחנת הכוח הסולארית בערבה נמצאת בשלב הסגירה הפיננסית המוערכת ב-100 מיליון שקל אותה מוביל בנק הפועלים. כאמור מדובר בתחנת הכוח הסולארית היחידה שאושרה עד כה. מאז פרסום ההסדרה להקמת תחנות הכוח הסולאריות הוגשו 130 בקשות בהספק של כ-200 מגה-וואט וכל הבקשות לא אושרו עדיין.
נשיא חברת ערבה פאוור, יוסף אברמוביץ, איזו עצה אתה נותן ליזמים המעוניינים באישור להקמת תחנת כוח סולארית?
"הכי חשוב זו המקצועיות, הוכחת זכאות לקרקע, הון עצמי כנדרש, וכמובן שגם אמונה בעזרת האל להתגברות על כל המכשולים לא תזיק.."