בעיית ההתחממות הגלובלית ועליית מחירי הנפט בעולם הובילו להפניית משאבים רבים לפיתוח תחליפי דלק ממקורות צמחיים, הפניית משאבים אלו יוצרת דילמה קשה בין הצורך להקטין את הזיהום ופליטות גזי החממה בעולם ובין השטחים המיועדים לגידול מזון עבור תושבי העולם. הסבת שטחי חקלאות לייצור דלקים ירוקים עלולה להחמיר את הרעב במדינות העולם השלישי ולייקר את מחירי המזון ברחבי העולם.
הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה העברית והקרן ע"ש ד.ב. דורן בנושא אוכלוסיה, משאבים ופיתוח כלכלי מתכבדים להזמינכם להרצאה השלישית בסדרת ההרצאות השנתיות של הקרן ע"ש ד.ב. דורן. בנושא "דלק או אוכל – על היריבות בין דלקים פוסיליים, ביו-דלקים ומזון" אותה יעביר Prof. Hans-Werner Sinn נשיא המכון למחקר כלכלי באוניברסיטת מינכן, גרמניה.
פרופ' סין יתייחס בהרצאתו ליתרונות ולחסרונות של דלק מהצומח (bio-fuels (כאלטרנטיבה לדלק מאבנים (fossil fuels). לטענתו, יתכן שהנזק הפוטנציאלי משימוש בדלק מהצומח לא מצדיק מדיניות סביבתית התומכת בדלק מסוג זה עקב ההשפעה על מחירי המזון והרס שטחים ירוקים.
ההרצאה (באנגלית) תתקיים ביום ג', 4.5.10, בשעה 18:00 בערב, בבית מאירסדורף – חדר 503 (באוניברסיטה העברית בירושלים, קמפוס הר הצופים)
לפרטים נוספים ולאישורי כניסה אנא התקשרו לטל': 02-5881162 ,02-5883065 , 02-588313
תקציר ההרצאה (אנגלית)
אם כבר אז דלק מאובנים, אבל נפט אינו קשור למאובנים…
כבר לפני 250 שנה פסלו פיזיקאי צרפתי וגרמני, כל אחד בנפרד,
שניהם משיקולים טרמו-דינמיים את אי-ההתכנות של היווצרות נפט ממאובנים.
נפט נוצר מבישול של פחמן ע"י סלעים שמחוממים ע"י פלזמה המצויה במעבי האדמה.
זהו תנור תת קרקעי ולכן תמיד יהיה נפט.