מצוקת הקרקעות בישראל מהווה חסם משמעותי להתקנת מערכות סולאריות גדולות לניצול אנרגיית השמש. חברת המים הלאומית מקורות בשיתוף פעולה עם חברת סולאריס אנרג'י מקדמות פיילוט שיאפשר הקמה של תחנות כוח סולאריות על מאגרי מים. החברות צפויות לחתום על הסכם לשיתוף פעולה לפיו תותקן מערכת סולארית ראשונה בהספק של 50 קילו־וואט על מאגר מים של מקורות באזור לטרון.
אחת הבעיות שמעלות תחנות כוח סולריות היא שטחי הקרקע הגדולים הנדרשים לשם הצבת הפאנלים. לעומת זאת, אומרים בחברת סולריס-סינרג'י, מרבית קרני השמש המגיעות לכדור הארץ פוגעות במים ולא בקרקע. המערכת מורכבת מפאנלים סולאריים המתוכננים כך שיוכלו לצוף על פני המים בהיקפים משתנים, החל במערכות המייצרות קילו-וואטים אחדים ועד לאלו המייצרות עשרות מגה-ואט. את המערכת ניתן להתקין על מאגרי מים מתוקים, על שטחי מים מלוחים ואף על מאגרים של שפכים.
הנחת הפאנלים הסולריים על מים משמרת את הציוד לזמן ארוך יותר מאחר ותאים פוטו-וולטאים מאבדים מתפוקתם ככל שהם חשופים לחום. המים מקררים את הפנלים ומבטיחים להם אריכות ימים. המערכת הסולרית מהווה גם כיסוי לפני המים ובכך מפחיתה את האיוד שלהם. אם הפיילוט יצליח, תוכל השיטה המתקדמת לשמש פתרון למצוקת הקרקעות ע"י השימוש החלופי במאגרי המים. כיום קיימים בישראל כ-400 מאגרי מים המוחזקים ברובם על ידי חברת מקורות וקיבוצים ברחבי הארץ עליהם ניתן להתקין מערכות סולאריות בהספק של כ-200 מגה-וואט.