בממלכת המדבר הצפון אפריקאית ישנם כ-3000 שעות שמש בשנה – כל שנה. כדי לנצל את משאבי השמש שלה תשקיע מרוקו 9 מיליארד דולר לבניית 2 ג'יגה-וואט בחמש תחנות כוח סולאריות שייבנו ברחבי הממלכה עד 2020. תחנות הכוח בהספק 2 ג'יגה-וואט (2000 מגה-וואט) יספקו כ-40% מתצרוכת החשמל של 32 מיליון תושבים אשר צורכים חשמל בהיקף צנוע ביחס לתושבי מדינות המערב. לשם ההשוואה, בקליפורניה נוספו בשנה שעברה כ-3000 מגה-וואט חשמל המיוצר באמצעות אנרגיית רוח, אך הספק זה מכסה אחוז קטן בהרבה מהצריכה המבוקשת של אוכלוסיה בגודל דומה.
תחנת הכוח הסולארית הראשונה תחל לפעול ב-2015 ותאפשר למרוקו להפחית את התלות בנפט וגז המיובאים כיום מהמדינות השכנות. בניגוד למדינות רבות שאינן דמוקרטיות הנגועות בשחיתות הנפט ומקדמות כל העת את השימוש באנרגיות ממקורות פוסיליים, דוברי הפרלמנט במדינה נשמעים נחרצים בטענה שהמדינה מתכוונת לעבור שינוי ולהשאיר טביעת רגל ירוקה על חולות הזמן.
קולות נוספים הנשמעים מהפרלמנט מחזקים אף הם את דברי הדוברים. כך למשל צוטט שר האוצר של מרוקו סלאחדין אזוהר באומרו כי "ממשלת מרוקו נחושה לשמור על הסביבה בכל פרוייקט עתידי שיבוצע". מימון הפרוייקטים ועבודת התכנון יבוצעו בשיתוף פעולה עם הבנק העולמי, הועדה האירופאית ופרוייקט דזרטק.