סין השקיעה באנרגיות מתחדשות יותר מאשר כל מדינה אחרת בעולם בשנת 2009 ובכך הדיחה את ארה"ב מן הבכורה
סין השקיעה באנרגיות מתחדשות יותר מאשר כל מדינה אחרת בעולם בשנת 2009 ובכך הדיחה את ארה"ב מן הבכורה לאחר 5 שנים בהם עמדה ארה"ב בראש רשימת המשקיעות, כך עולה מדוח PEW שהתפרסם היום. ארה"ב הולכת לאבד בתוך זמן קצר גם את הבכורה בסך המתקנים המחוברים לרשת.
פיליפ קוטינו, מנהל הפרויקטים ב- PEW אומר כי "אם לא יהיה שינוי בפוליטיקה האמריקאית ובמדיניות הממשל לעידוד אנרגיות מתחדשות, ארה"ב תאבד את היכולת להוביל את התעשייה העולמית של אנרגיות מתחדשות. האופי היזמי של העם האמריקאי מאפשר לארה"ב, אם היא מעוניינת בכך, לחזור ולהוביל את התחום."
דברי פיליפ קוטינו מחזקים את דבריו של מזכיר האנרגיה בממשל ארה"ב סטיבן צ'יו בעדותו בקונגרס בשנה שעברה כי "ארה"ב נשארת מאחור בתחרות העולמית על הובלת תחום האנרגיות המתחדשות בעולם. ארה"ב יכולה לחזור ולהוביל אם יושקעו בתעשייה המשאבים הנחוצים". סטיבן צ'יו ציין עוד כי סין מסתמנת כמתחרה העיקרית על הובלת תעשייה זו.
סין השקיעה באנרגיה מתחדשת 39 מיליארד דולר בשנת 2009
סין זינקה קדימה בשנים האחרונות בתחום ייצור המודולים הסולאריים ולאחרונה תפסה גם את המקום הראשון בייצור טורבינות רוח. סין אף קבעה יעדי צמיחה העומדים על 15% מכלל ייצור האנרגיה במדינה מאנרגיות מתחדשות עד שנת 2020.
דוח PEW עושה שימוש בנתוני האנרגיה הנאספים על ידי סוכנות הידיעות בלומברג והדוח מספק סקירה מקיפה על 20 הכלכלות הגדולות בעולם. בין הממצאים ניתן למצוא כי:
- ההשקעות בתחום האנרגיה המתחדשת בסין זינקו בין השנים 2005-2009 ב-148% לעומת גידול של 103% בהשקעות המקבילות בארה"ב.
- השקעות בתחום האנרגיות המתחדשות באסיה, ובעיקר בסין, זינקו במהלך שנת 2009 ב-37% לסך של 39 מיליארד דולר. לעומת זאת, השקעות מקבילות בארה"ב צנחו בשנה זו בארה"ב ב-33% בעקבות ההאטה הכלכלית ומשבר האשראי בעולם.
- עשר מכלכלות העולם המובילות השקיעו באנרגיות מתחדשות אחוז תוצר גבוה יותר מאשר ארה"ב בשנת 2009.
לכל מדינה בארה"ב מדיניות שונה
עוד עולה בדוח כי לא קיימים בארה"ב סטנדרטים לעידוד שימוש באנרגיות מתחדשות ברמה הלאומית ונוצר מצב שלכל מדינה בארה"ב יש מדיניות שונה בנושא. השחקנים המרכזיים בתעשיית האנרגיות המתחדשות טוענים כי קביעה של סטנדרטים ברמה הלאומית יאפשרו לשוק להפתח והיצרנים יוכלו להשקיע במפעלים לטווח ארוך על בסיס מידע ודאי, זאת בניגוד למצב הקיים היום במשק. ממשלת ארה"ב שינתה את מדיניותה לגבי תמריצים מספר פעמים בשנים האחרונות, בעוד מדינות אחרות שהשאירו את התמריצים קבועים וקבעו תוכניות תמריצים לטווח ארוך.
"ארה"ב צריכה להשאיר את התעריפים קבועים למשך 10 שנים לפחות על מנת לאפשר תכנון ארוך טווח של היצרנים והשחקנים האחרים במשק" אמר קוטינו.
The Pew Charitable Trust, בקצרה (PEW) הינו גוף הפועל להצגת מידע הנאסף ומתומצת ממחקרים, מאגרי מידע ומקורות שונים על מנת לייצר שינוי לפתרון הבעיות הבוערות של ימינו. גוף זה מיישם גישה אנליטית קפדנית לשיפור עמדות הממשל והצבת הבעיות בעין התודעה הציבורית.