תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
עמוס לסקר "נעצור הפיתוח במשק החשמל בגלל בסיס התעריף החדש"
מערכת תשתיות 11 במרץ 2010 17:33 אין תגובות

חברת החשמל יצאה בהודעה לבורסה בה נאמר כי בסיס תעריף החשמל החדש שנקבע ע"י רשות החשמל יפגע ברווחיותה בצורה קשה ויביא למחיקת רכוש בהיקף של כמיליארד שקל. לדברי החברה ההוזלה עלולה לעצור את השקעות החברה בפיתוח משק החשמל.

Print Friendly, PDF & Email
עמוס לסקר "נעצור הפיתוח במשק החשמל בגלל בסיס התעריף החדש"

מנכ"ל חברת החשמל, עמוס לסקר – צילום: חברת החשמל

חברת החשמל יצאה בהודעה לבורסה בה נאמר כי בסיס תעריף החשמל החדש שנקבע ע"י רשות החשמל יפגע ברווחיותה בצורה קשה ויביא למחיקת רכוש בהיקף של כמיליארד שקל. לדברי החברה ההוזלה עלולה לעצור את השקעות החברה בפיתוח משק החשמל.

בסיס תעריף החשמל נקבע אחת למספר שנים ועודכן לאחרונה עד 2014. מדובר בהכרה של רשות החשמל בהוצאות חברת החשמל על פיתוח ואחזקת חלקי חילוף ומתקנים המשוקלל בקביעת התעריף הסופי לצרכן. בהחלטת רשות החשמל נקבע כי יש להעלות את בסיס התעריך ב 7.8 אחוז.

התנגדות להצמדת שכר העובדים למדד

לדברי עמוס לסקר מנכ"ל חברת החשמל "להחלטות הרשות בקביעת בסיס התעריף השלכות קשות על מצבה הפיננסי של החברה, על יכולת גיוס ההון, על מאזן החברה ועל תזרים המזומנים הצפוי. חברת החשמל לא תוכל להמשיך ולתפקד באופן תקין ולמלא את מחויבותה כספק שירות חיוני תחת מתווה תעריף זה".

במכתב ששלח לסקר ליו"ר רשות החשמל, עמוס שפירה הוא טוען כי ההחלטה "מוטעית בלשון המעטה, שכן מחצית מהתוספת נגזרת מהסטת עלויות השקעה לעלויות תפעול כך שהיא מהווה למעשה הקדמת כיסוי עלויות ובשום פנים ואופן אינה מגדילה את רווחיות החברה".

עוד נושא רגיש אותו העלה לסקר במכתב הוא שכר עובדי חברת החשמל "הרשות בחרה להצמיד את שכר עובדי החברה למדד השכר הכללי במשק, תוך ידיעה שבמדד זה חלק שחיקה ריאלית של 10% משנת 2006 ועד 2010, כך שהחברה תפגע משימוש בו". הוא מדגיש כי עובדי החברה מועסקים בהסכמים קיבוציים שקיבלו את אישורו של הממונה על השכר במשרד האוצר וכי רשות החשמל אינה יכולה לפגוע בהם "אין בסמכותה לעקוף החלטות שנמצאות בגדר גופים אחרים במדינה".

את הודעת חברת החשמל לבורסה מסיים לסקר "החברה עדיין לומדת את ההשלכות המלאות של בסיס התעריף ועתידה להיפגש עם צוות מקצועי ברשות החשמל על מנת להציג את טענותיה בהתאם".

Print Friendly, PDF & Email
אמנון שפירה חברת החשמל משק החשמל עמוס לסקר רשות החשמל תעריפי החשמל

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד