בוצה רעילה הינה תוצר לוואי של תהליכי הייצור במפעלים רבים בארץ. הן הבוצה והן תהליכי הטיפול בה גורמים לנזק רב לסביבה. כיום נדרשים משאבים רבים בכדי לטפל בבוצה או להפנות אותה להטמנה באתר מוסדר: עלויות הטיפול בבוצה תעשייתית גבוהות משמעותית לעומת בוצה ביולוגית של שפכים עירוניים, אך הקטנת כמות הבוצה מובילה לחסכון משמעותי הן בהוצאות והן בהפחתה משמעותית של הנזק לסביבה. קבוצת מקסימה – המתמחה בייצור גזים תעשייתיים בארץ ובעלת הסכם שיתוף פעולה טכנולוגי עם חברת Praxair הנחשבת למובילה בתחום טיפול בשפכים תעשייתיים – מציעה פתרון טכנולוגי חדיש לצמצום הבוצה הרעילה באמצעות אוזונציה.
טכנולוגיית הטיפול בבוצה באמצעות אוזון מציעה מספר יתרונות כמו צמצום בוצה של 40%-80% (המערכות כיום מסוגלות לצמצם להיקפים של עד 60%) חסכון בעלויות התפעול (שימוש מופחת במשאבת בוצה, בכימיקלים, פחות סחיטה, פחות אחזקה) שיפור משמעותי בשיקוע הבוצה וסחיטתה ושיפור באיכות המים כתוצאה משיפור בעכירות (במקרים מסוימים עד רמה שתאפשר הזרמתם למט"ש ).
מניעת הזרמת שפכים רעילים לים ומקורות מים מתוקים
בקבוצת מקסימה צופים כי המערכת החדשה תביא לחסכון של עשרות אלפי שקלים בשנה למפעלים בהם נוצרת בוצה תעשייתית במהלך הייצור. החברה תציע את המערכת בחבילת שירות מלאה שתכלול: תכנון מערכת ספציפית בהתאם לדרישות, אספקת ציוד: מחולל אוזון, ריאקטור ביולוגי, ציוד עזר (משאבה, מערכת בקרה ועוד), התקנה והרצה של המערכת, שירות טכני לאחר המכירה, חומרי גלם הנדרשים לפעולתה השוטפת של המערכת והדרכה.
המערכות המתקדמות לטיהור שפכים מסייעות להפוך את השפכים התעשייתיים לכאלו שניתנים להעברה למט"ש עירוני, על מנת למנוע את הזרמת שפכים מזהמים אל הים או למקורות מים אחרים. הטכנולוגיות החדישות מאפשרות ניתוח, אופטימיזציה ושדרוג מתקני שפכים, לצמצום נזק עתידי, כגון נטרול PH ע"י פחמן דו חמצני במקום חומצה ושימוש בחמצן אשר מקטין מפגעי ריח ומהווה מרכיב חיוני בתהליכי טיפול בשפכים. לטובת ייעול התהליך וצמצום הפגיעה באיכות הסביבה, מקסימה אף בנתה קו מיוחד לאספקת החמצן הנדרש ישירות ממפעלה ברמת-חובב אל מתקני טיפול בשפכים של החברות באזור.
אלון תבור, מנכ"ל מקסימה: "אני רואה את תחומי הבטיחות, האיכות ואיכות הסביבה כחלק מן התנאים הראשוניים לקיום עסק מצליח לטווח ארוך. במקסימה, אנו פועלים, באופן שגרתי, מתוך מודעות סביבתית מלאה וחתירה לשיפור מפגעים קיימים. אני מאמין כי האחריות לשמירה על איכות הסביבה היא של כל אחד ואחד מאתנו ואנו שמחים לסייע באיתור פתרונות מתקדמים ובהגברת המודעות לנושא".