סוכנות החלל הגדולה ביותר באירופה הודיעה שהיא מתכננת לשגר לוויין ניסיוני עם פנלים סולריים להפקת חשמל שיועבר לשימוש על פני כדור הארץ – מאה שנים הבאות של פרידמן כבר כאן?
אנרגיה סולארית בשירות תעשיית החלל – צילום: NASA
מאת: מרלן-אביבה גרינפטר – אפוק טיימס
סוכנות החלל הגדולה ביותר באירופה הודיעה שהיא מתכננת לשגר לוויין ניסיוני עם פנלים סולריים להפקת חשמל שיועבר לשימוש על פני כדור הארץ – מאה שנים הבאות של פרידמן כבר כאן?
בספרו מאה השנים הבאות, גי'וג' פרידמן, מייסד ומנכ"ל של חברת הייעוץ הגלובלית סטרטפור (STRATFOR) נוגע בבעיית האנרגיה שלא תהייה זמינה כפי שהייתה במאה השנים האחרונות. מבין הפתרונות האפשריים הוא מעלה את הרעיון שבני אדם יחפשו את האנרגיה בחלל שטוף השמש. בראיון שהתפרסם ביו-טיוב אומר פרידמן שלא רק הסוכנות האירופית להגנה ולחלל European Aeronautic Defence and Space Company – EADS, בשיתוף עם חברת אסטריום מתכוונת לעידן החלל הסולרי אלא גם החברה היפנית מיצובישי החליטה להשקיע 20 מיליארד דולר בפרויקט של התקנת פאנלים סולריים בחלל.
אחת הבעיות של מתקנים סולאריים על פני כדור הארץ היא שטחי הקרקע הגדולים הנדרשים להקמת המתקנים. פרידמן מציין בראיון איתו שכל המרחבים הפנויים על פני כדור הארץ לא יספיקו כדי להפיק אנרגיה לאוכלוסייה הצפויה במאה השנים הבאות. בניגוד למתקנים סולאריים על כדור הארץ הפועלים רק בשעות היום ומושפעים מתנאי מזג האוויר בחלל יפיקו המתקנים אנרגיה ירוקה מסביב לשעון, גם עוצמת קרינת השמש בחלל היא פי חמש מאשר על פני כדור הארץ, כך לדברי חוקרים בנאס"א, סוכנות החלל האמריקאית.
כיצד זה אמור לעבור – ימתחו כבלים לחלל?
אנרגיה סולרית מופקת בחלל זה עשרות שנים ומשמשת את צרכי האנרגיה של החלליות המבלות את זמנם שם. גם הרעיון להפקת אנרגיה סולארית מהחלל לשימוש על ידי תושבי הארץ אינו חדש, כבר בשנת 1979 הוא נבחן ע"י נאס"א, ונמצא יקר למדי וודאי אל מול הנפט הזול ושלא הראה אז סימני מחסור.
כיצד יגיע החשמל על פני כדור הארץ? כמובן שלא ימתחו כבלים מהחלל לכדור הארץ כדי להעביר את האנרגיה. הרעיון הוא להפוך את החשמל שייווצר מקרני השמש בחלל לגלים קצרים (מייקרוגל – Microwaves). את הגלים ישלחו לארץ אל תחנה כוח שתדע להפוך אותם חזרה לחשמל. נשמע פשוט, אך סוכנות החלל האירופית אומרת שהטכנולוגיה תוכל להתחיל לעבוד בפועל רק בעוד עשרות שנים. השקעה לטווח ארוך מסתבר.
בינתיים מצאו מדענים כי קרני המיקרוגל מזיקות לבריאות וכבר נעשים בסוכנות החלל האירופית ניסויים להעביר את האנרגיה באמצעות קרני לייזר. הסוכנות טוענת שהניסויים שנעשו במעבדה הם מבטיחים.
מיפן דרך אירופה לארה"ב
בנוסף לסוכנות החלל הצרפתית וחברת מיצובישי יש שחקנים נוספים בעולם. חברת יקסה (JAXA) היפנית מתכננת לפרוס מערכת ניסיונית עם תאים פוטו-וולטאים בחלל החיצון שם הם יפרסו בצורת צלחות על פני מספר קילומטרים רבועים.
גם בקליפורניה, ארה"ב, חברת סולרן קיבלה רישיון לפרויקט של הפקת חשמל מאנרגיה סולארית בחלל. החברה מתכוונת להשתמש במראות מיוחדות שיפרסו על פני ק"מ מרובע. מדינת ליפורניה מחייבת את חברות החשמל הפועלים בתחומה להפיק חמישית מהאנרגיה שלהם באמצעים מתחדשים.
בינתיים מפקחים על יערות מהחלל
סוכנות החלל האירופית מסתפקת בינתיים בפרויקט צנוע יותר אך אולי לא פחות חשוב. הסוכנות תתקין חמישה לוויינים המיועדים לפקח על הסביבה שישוגרו ויסובבו את כדור הארץ. מן החלל יעבירו הלוויינים למדינות מידע שיסייע במאבק נגד כריתת היערות או בפיתוח מדויק של טכנולוגיות חקלאיות.
בדו"ח סיכום של הסוכנות לשנת 2009, היא מסרה כי היא עובדת עם סוכנות הפיתוח הצרפתית לפקח על יערות בקונגו ועם ארגוני החברה האזרחית אימזון (Imazon) לפקח על יערות מטו גרוסו בברזיל.
כידוע זאת המצאה ישנה
הבעיה שהיתה ועדיין קיימת ואין עליה פתרון הוא מניעת פגיעת
מטיאוריטים קטנים ,אשר גורמים נזקים עצומים לפנלים.
ראו מה קרה לטלסקוף הבל , ואפילו לפנלים של תחנת החלל.
לא פשוט
ובקשר להעברת האנרגיה
אפשר לחסוך מיליארדים עם יתקינו מראות ענק וישלחו לנו קרני שמש
מרוכזות גם בלילה -גם לתאורה וגם להזנת הפנלים הפוטואלקטרים בחוות ענק
התוצאה גם חשמל וגם תאורת חינם,וחקלאות עם תנובה מוכפלת
ולא ניצטרך לשנות שעונים וזמני עבודה.365יום תאורה וחום גם לבני האדם וגם לחקלאות.
ואז גם לא צריכים את מנורת ארידור!!!!!!!!!!!!!!!
[email protected]