חברת החשמל אישרה את הדוחות הכספיים לשלושת הרבעונים הראשונים של 2009. חברת החשמל סיימה את שלושת הרבעונים הראשונים של שנת 2009 (ינואר – ספטמבר) ברווח נקי של 1,481 מיליון ₪, לעומת רווח נקי של 914 מיליון ₪ בתקופה המקבילה אשתקד. דירקטוריון החברה, בראשות מוטי פרידמן, אישר היום את המאזן ואת הדוחות הכספיים לתקופה שנסתיימה ב- 30 בספטמבר 2009. לדברי החברה עיקר הרווח נובע מירידה בשיעורי מס החברות.
אישור הדוחות הכספיים נעשה על רקע הסערה בשוק האנרגיה בעקבות דרישת שר התשתיות, עוזי לנדאו מיו"ר רשות החשמל, אמנון שפירה, להתפטר לאלתר מתפקידו בשל כוונתו להוזיל את תעריפי החשמל בשיעור של 12% בחודש פברואר בעקבות המעבר לגז טבעי במקום להקצות את הכסף לקרן התייעלות אנרגטית כפי שדורש לנדאו. שר התשתיות תומך בחברת החשמל מול הרגולטור הממונה עליו, רשות החשמל. וזאת לאחר שבהצגה
יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, מוטי פרידמן, ומנכ"ל החברה עמוס לסקר, אמרו עם אישור הדוחות הכספיים, שאף שבדו"חות מוצג רווח, עדיין יש שחיקה מצטברת מתמדת בתעריפי החשמל, שמסכנת את התוצאות הכספיות של החברה בעתיד, וכי הרווח מהפעלת מערכת החשמל ירד בכ-16%. הם הוסיפו וציינו, כי הם מצפים שבסיס התעריף החדש, שקביעתו על ידי הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל מתעכבת מזה זמן רב (ושטיוטא שלו פורסמה לשימוע ציבורי לפני כשנה וחצי), ייתן מענה הולם למצבה הכספי של החברה ולאתגרים הגדולים העומדים בפניה לצורך פיתוח משק החשמל בשנים הקרובות.
יו"ר החברה ציין כי מחד, החברה נמצאת, בהתאם לבקשת ממשלת ישראל, בעיצומם של מאמצים גדולים הנדרשים לצורך ביצוע שלב א' של תכנית החירום לפיתוח משק החשמל, תכנית שנועדה לתת מענה לחוסר שנוצר ביכולת ייצור החשמל במשק, כתוצאה מאי-כניסתם של יצרנים פרטיים. מאידך, ציין, כי אין בנמצא מקורות מימון למימון שלב ב' של התכנית, שביצועו חיוני ליציבות אספקת החשמל.
מנכ"ל החברה ציין, שגם את הרבעון השלישי של השנה אפיין מיתון מסוים בביקוש לחשמל, וכי הביקושים בתקופת הדו"ח ירדו בכ- 4.4%. בנוסף ציין המנכ"ל, כי משק החשמל מצוי בעיצומה של המהפכה הנובעת מכניסת הגז לשימוש בייצור החשמל, דבר שמביא לחסכון כספי מהותי ביותר למשק הישראלי ולשיפור איכות הסביבה. חברת החשמל שילמה בתקופת הדוח 7.1 מיליארד ₪ עבור דלקים, ב- 31% פחות מאשר בתקופה המקבילה אשתקד.
יו"ר החברה והמנכ"ל ציינו, כי החברה ממשיכה וקוראת לממשלה ולארגון העובדים לפעול בהקדם, במטרה להגיע להסכמה בנושא הרפורמה במשק החשמל והשינוי הארגוני בחברה – שינויים שהינם בגדר הכרח לייצוב משק החשמל ולהמשך פיתוחו בהתאם לצרכי המשק הלאומי.