למשרד להגנת הסביבה ידוע עד היום על כ-1,250 אתרי קרקעות המזוהמות בדלקים, שמנים, מתכות כבדות ותרכובות אחרות, מרביתם מהווים סכנה בריאותית ממשית לטבע, לחי ולצומח. חלקם ידועים או חשודים כמסרטנים. ללא טיפול סביבתי מקיף ושיקום ראוי, קיים סיכון ממשי לבני אדם בשאיפה של גזים מסוכנים הנפלטים מהקרקע ובמגע של החומרים עם העור, בליעה או נשימה של חלקיקי קרקע מזוהמת.
המשרד הוציא מכרז להערכת עלויות ארצית של סקירת ושיקום הקרקעות המזוהמות בו זכתה חברת אל.די.די טכנולוגיות מתקדמות. הפרויקט צפוי להתחיל תוך חצי שנה. במסגרת הפרויקט יוערך היקף הקרקעות המזוהמות בארץ, יבוצע אפיון של המזהמים השונים בקרקע ויוערכו עלויות הסקירה והשיקום של כל הקרקעות המזוהמות בארץ. המיזם הגדול הוא חלק מהצעת החוק למניעה ושיקום קרקעות מזוהמות ויסייע בין השאר בגיבוש רשימת עדיפות לאומית לטיפול בקרקעות מזוהמות.
במשרד להגנת הסביבה מעריכים שלצד המידע הקיים לגבי כ- 1,250 אתרי קרקע מזוהמת בדלקים, שמנים, מתכות ותרכובות כלורו-אורגניות. ניתן להעריך כי קיימים בארץ עוד אלפי אתרים של קרקע מזוהמת. "ללא טיפול סביבתי ראוי, קיים סיכון לחשיפת הציבור בדרכי חשיפה שונות כגון: על ידי נשימת גזי הקרקע, מגע עורי ובליעה בדרכים ישירות ועקיפות, נשימת חלקיקי קרקע מזוהמת, וכן סיכון לסביבה, לחי ולצומח", אומרים במשרד להגנת הסביבה.
להגדרת קרקע כמזוהמת יש השלכות כלכליות רבות. ההגדרה מגבילה פיתוח או בנייה על הקרקע עד לשיקומה ומורידה את ערך הקרקע היות ועלות תהליך הטיפול והשיקום של קרקע מזוהמת הוא יקר מאוד. לכן יש דחיפות רבה באיתור הקרקעות המזוהמות לצורך גיוס התקציב לטיפול בנושא. כמו כן יש חשיבות רבה באיתור הקרקעות מוקדם ככל האפשר משום שבמקרים רבים הזיהום מתפשט ועלול לזהם קרקעות סמוכות.