תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
רשות החשמל תוריד את תעריפי החשמל למרות התנגדות משרד התשתיות
נתי גרנץ 18 בינואר 2010 14:48 אין תגובות
רשות החשמל תוריד את תעריפי החשמל למרות התנגדות משרד התשתיות

בשבועות הקרובים תפרסם רשות החשמל את תעריפי החשמל החדשים , אשר יופחתו באופן משמעותי. ההפחתה תבוא בגין הוזלה במחירי הדלקים, בעיקר בשל מעבר תחנות כוח ומפעלים לשימוש בגז טבעי, זאת בניגוד לדרישתו של שר התשתיות, ד"ר עוזי לנדאו, הדורש למנוע את ההפחתה ולייעד את הכספים לקרן התייעלות אנרגטית שמטרתה השקעה בתוכניות לחיסכון בחשמל. נימוקה של הרשות בנושא הוא שמדובר למעשה בסבסוד צולב ובסופו של דבר מוטל הקנס על ציבור הצרכנים. מעברן של תחנות הכוח של חברת החשמל משימוש בסולר פחם ומזוט יקרים ומזהמים לייצור גז טבעי צפוי לחסוך לה בין 4 – 5 מיליארד ש"ח בשנה הקרובה.

חברת החשמל מתנגדת אף היא להורדת התעריפים. את ההפרש בין התעריפים מעדיפה חברת החשמל להשקיע בפיתוח פרויקטים אשר יסייעו לדברי החברה להקל על מצבה הפיננסי הקשה. טענת חברת החשמל היא כי כבר היום תעריפי החשמל שחוקים, ההון המגויס לטובת חברת החשמל כדי לממן את תוכניות הפיתוח שלה הוא כ 3 מיליארד שקל בממוצע, דבר זה יוביל בסופו של דבר להמשך ההידרדרות של החברה ואת העול בסופו של דבר יישא הציבור הרחב במוקדם או במאוחר.

שר התשתיות יוזם "חוק עוקף רשות החשמל"

רשות החשמל ציינה כי נושא הקרן להתייעלות אנרגטית הועלה בפני שר התשתיות כבר לפני שנתיים והיא אינה פוסלת את מימון הקרן באמצעות העלאת תעריפי החשמל לצרכנים, אך לא כשמדובר לטענתה בסבסוד צולב. בבדיקה משווה שערכה הרשות בכמה מדינות בעולם התגלה כי כלל התקציבים המושגים להתייעלות אנרגטית לא מגיעים מייקור תעריפי החשמל.

במשרד התשתיות מתעקשים על הקמת הקרן שתייעד את הכספים למימון תוכניות התייעלות אנרגטית כגון גריטת מכירי חשמל בזבזניים ועל כן מעוניינים לחוקק חוק "עוקף רשות החשמל", זאת לאחר לאחר פנייתו של אמנון שפירה יו"ר רשות החשמל בנייר עמדה למזכיר הממשלה ולמנכ"ל משרד התשתיות הממליץ על דרכים אחרות להשגת ההתייעלות, בראשן החדרת מוני חשמל חכמים המסוגלים לנתח את צריכת החשמל ולהביא לחיסכון בשיעור של 10-15 אחוזים. הרשות מתכוונת בנוסף להרחיב את השימוש במונה תעו"ז ( המחייב את הצרכן לפי תעריף שונה לשעות צריכת השיא והשפל ) ובכלים נוספים.


Print Friendly, PDF & Email
אמנון שפירה התייעלות אנרגטית חברת החשמל עוזי לנדאו רשות החשמל שר התשתיות תעריפי החשמל

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד