התאחדות הקבלנים יוזמת קביעת תמריצים שיעודדו דיירים לייעל את הבית ולהפוך אותו לחסכוני באנרגיה, יוזמה חדשה של התאחדות הקבלנים בשיתוף העמותה לבנייה ירוקה שהוצגה אתמול (ד') בוועידה השנתית ה-2 לבנייה ירוקה ברמת גן, מציעה תמריצים שיעודדו את הציבור לשפץ ולשפר את בית המגורים לירוק יותר.
על פי יוזמת התאחדות הקבלנים, בניינים קיימים שיהפכו לירוקים וחסכוניים באנרגיה ע"י איטום קירות חיצוניים, איטום חלונות ופתחים, החלפת חלונות והתאמתן לתקנים קיימים, יצירת הצללות ו"ירוּק" גגות, יקבלו תמריצים ממשלתים. אופי התמריצים יכול להיות מתן זכויות בניה נוספות למתחמים שיבנו בהתאם לתקנים סביבתיים, הקלות במס שבח למוכרי דירות יד-שנייה, הקלות במס רכישה, הקלת במע"מ והקלות למשכירי דירות בבניינים ירוקים.
בנייה ירוקה יכולה לחסוך 25% מהוצאות החשמל
על פי נתוני הוועידה, דו"ח מקינזי שהוזמן ע"י המשרד להגנת הסביבה לבחינת פליטות גזי חממה בישראל ועל פיו נקבעה עמדת ישראל בוועידת קופנהגן, מצא כי 60% מפוטנציאל הפחתת הפליטות בישראל נמצא בייעול בניינים קיימים. עם זאת, רק כ-16 אחוז מהציבור מכירים או שמעו על בנייה ירוקה.
בוועידה הוצגו נתונים לפיהם בעשר השנים הקרובות, בנייה ירוקה תצמצם את היקף צריכת החשמל הביתי בכ- 330 מיליון ש"ח. לדברי ד"ר רינה דגני, מנכ"לית חברת גיאוקרטוגרפיה, כ-30 אחוז מפליטת גזי החממה בעיר מיוצרים כיום על ידי צריכת חשמל של משקי הבית בישראל. ניתן ליצור התייעלות אנרגטית של המשק הביתי בכ- 10-15%, שהם כ-5 אחוזים מפליטת גזי החממה בישראל.
לדברי מאיר ברקן , יו"ר ועדת תכנון ובנייה בהתאחדות הקבלנים, דיירים מעטים יקחו על עצמם פרוייקט שכזה ללא תמריץ ממשלתי, לכן נחוצה יוזמה ממשלתית שתסייע בעידוד הצרכן. ברקן הוסיף כי החזר ההשקעה הממוצעת לדירה הוא קצר, ויכול להוביל לחיסכון בצריכת החשמל בהיקף של כ-25% לשנה ויותר.