עיריית דימונה פרסמה אתמול (ב') מכרז להקמת מערכות סולאריות של 50 קילוואט על גבי עד 50 גגות של מבני ציבור בהיקף ייצור כולל של 2.5 מגה-וואט חשמל. עלות ההקמה המקסימלית הכוללת של המתקנים מוערכת ב-50 מיליון שקל.והמכרז הוא ל-20 שנים בשיטת ה-BOT הכוללת מימון תכנון, התקנה, הפעלה ואחזקה ע"י היזם.
למרות שמכסת ההתקנות למערכות המסחריות הסתיימה על-פי הודעת חברת החשמל. בעיריית דימונה מאמינים כי יתפרסמו מכסות חדשות בקרוב ומעדיפים להיערך מבעוד מועד.
היחידה לפיתוח כלכלי של עיריית דימונה פועלת בשנה האחרונה לקידם התחום הסולארי במספר מישורים, כולל הקמת מפעל סולארי בפארק התעשיות רותם (פארק התעשיות של הקמ"ג) ובשטחים נוספים בתחום השיפוט של העיר. להערכתה, הפרויקט מגלם רווח יזמי של 4.5 מיליון שקל לאחר אספקת החשמל המקומי.
עיריית דימונה מקדמת בשנים האחרונות באופן מאסיבי את נושא איכות הסביבה וכך זכתה השנה דימונה באות הגלובוס הירוק שנחשב לפרס החשוב ביותר שניתן בתחום איכות הסביבה על ידי ארגוני הסביבה בישראל.
אני חושב שלאחר בדיקה מעמיקה שעשיתי ועשו חברי, כאשר גופים ציבורים או אנשים פרטיים אשר הולכים על מכרז, וכאשר הם משכירים את הגגות שלהם הם אמורים לחפש את המערכת אשר מצליחה לייצר הכי הרבה רווחים אם הפאנלים הטובים ביותר שיש, ומבדיקה שעשינו עולה שהמערכת הטובה ביותר שיש כיום היא המערכת של חברת "קיוסרה" אשר מיוצר ביפן, ולא המערכות הגרמניות או הסיניות כמובן.כי במצב של שכירות הם מתחלקים בהכנסות אז….