בכנס עסקים משקיעים ירוק המתקיים היום ( ד' ) בפתח תקווה דיבר השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן על האתגרים העומדים בפני ישראל בתחום הסביבתי ועל דרכי הפעולה להגשמת התחייבויות ישראל בועיידת קופנהגן.
"ההתחייבות של הנשיא פרס בועידת קופנהגן מחייבת מהפכה בכלכלה הישראלית. היעד של הפחתת 20% מפליטות גזי החממה של ישראל עד לשנת 2020 נשמע צנוע, אבל כדי להגיע ליעד הזה במדינה שבה קצב גידול האוכלוסייה הוא הגבוה בעולם המערבי, ישראל תצטרך לקצץ את הגידול בפליטות ב-60% בעשור הקרוב. זה מחייב שינוי דרמטי של הכלכלה במשק האנרגיה, במיחזור פסולת, ובמעבר מסיבי לתחבורה ציבורית."
"ברגע שנשיא המדינה עמד והתחייב בשם ממשלת ישראל ובשם ראש הממשלה ליעד הזה המשימה הפכה להיות משימה של כלל משרדי הממשלה במדינת ישראל ולא רק של המשרד להגנת הסביבה. אני מאמין שבשנה הקרובה יהיה לזה גם תוקף משפטי מחייב בועידת ההמשך במקסיקו.
"רוב הפליטות באות מסקטורים מסויימים בהם נדרש שינוי מבני משמעותי. ההחלטה ראשונה שצריכה להתקבל היא לא לבנות תחנה פחמית באשקלון. תחנה פחמית נוספת תוסיף 10% לסך פליטות גזי החממה ומדובר בכמות פליטות השווה לפליטות כל גזי החממה של התחבורה בישראל".
"אי ההתקדמות בתחום האנרגיות המתחדשות תקוע בגלל חוסר תיאום בין השרים. חייבת לקום ועדת שרים בראשות ראש הממשלה שתכוון על ידו. כרגע כל שר דואג לאינטרסים של המשרד שלו וזה מצב שלא ייתכן. לא יתקבלו הכרעות על ידי שרים כאשר יש התנגשויות בין המשרדים ומי שחייב להוביל החלטות בעניין הזה הוא ראש הממשלה".
"כדי להפחית את הפליטות צריך להיות מנגנון יישומי שמי שעומד בראשו זה גוף שיש לו אמירה מול הממשלה. סיכמתי עם מנכ"ל משרד האוצר, חיים שני, שהוא יעמוד בראש הצוות היישומי במטרה ליישם את ההצהרה של הנשיא בקופנהגן. הצוות היישומי יורכב בימים הקרובים ושיתוף הפעולה בין המשרדים בעזרת הצוות יגרום לכך שכלכלת ישראל תהפוך להיות הרבה יותר ידידותית לסביבה ובת קיימא".