הודעה משותפת למשרד התשתיות הלאומיות, רשות החשמל וחברת החשמל.
מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות, מר שאול צמח, כינס היום ישיבה בהשתתפות נציגים בכירים מחברת החשמל ורשות החשמל בנושא מכסות ה- PV. מהנתונים שהוצגו בישיבה עולה, כי בחודשים האחרונים חל גידול משמעותי בדרישה להקמת מתקנים סולאריים בטכנולוגיה זו.
כל הצדדים ציינו כי ההיענות הגבוהה מעידה על ההצלחה הרבה בהחדרת המתקנים הפוטו וולטאיים למשק הישראלי וכי תוכנית התמריצים שהונהגה עד כה הוכיחה את עצמה. כתוצאה מכך, היזמים מוצאים את השוק כאטרקטיבי ורווחי ומביעים בו עניין רב.
המשתתפים הסכימו שהביקוש הגדל מבורך, וכי שוק הנמצא בצמיחה ועובר תמורות, הינו שוק דינאמי הנתון לשינויים שצריכים להיקבע על פי קריטריונים אחראיים ומדודים.
במשרד התשתיות הלאומיות מציינים, ששיקולי טובת המשק הם שיהוו את הבסיס לקביעת המשך המדיניות, אשר תגובש במהלך הימים הקרובים בתיאום עם כל הגורמים הרלוונטיים תוך מתן מענה לבקשות שמעמדן לא סופי.
רשות החשמל ומשרד התשתיות בוחנים דרכים להביא לכך, שהיזמים יפעלו על מנת לאפשר גם לצרכני החשמל הביתיים ליהנות מפרות ההסדרה והתמריץ המשמעותי שבה. תמריץ אותו גיבשה הרשות בעידוד משרד התשתיות.