היום השני לדיונים בוועידת האקלים בקופנהגן נפתח, אך נכון לרגע זה עמדת ישראל כלל אינה מושמעת בוועידה. המדינות המשתתפות בוועידת קופנהגן התאגדו בקבוצות עבודה המייצגות את האינטרס המשותף שלהן בדיון. כך למשל התאגדו ארה"ב וקנדה, מדינות האיחוד האירופי, מדינות אפריקה וקבוצת מדינות האיים. רק משלחת ישראל לוועידה המונה מעל 40 נציגי ממשלה לא חברה מבעוד מועד לקבוצת עבודה. הקבוצה היחידה שהתאימה כללה את שוויץ אך זו הטילה וטו בשם הנייטרליות.
קבוצות האינטרסים של המדינות מחולקות לקבוצת המדינות האפריקאיות, קבוצת מדינות האיים, קבוצת האיחוד האירופי וקבוצה של מדינות מתועשות עשירות בה חברות ארה"ב, קנדה ואוסטרליה. ישנם גושים נוספים של מדינות שחברו יחדיו כדי לייצג אינטרס משותף, אך ישראל כאמור אינה משוייכת לאף אחת מהן.
ישראל לא החליטה האם היא מדינה מפותחת או מתפתחת
בישראל לא החליטו לאיזו קבוצת מדינות אנו רוצים להשתייך. האם למדינות המתפתחות או המפותחות. האם היא בצד שמסוגל להציע טכנולוגיה וידע למדינות המתפתחות או בצד שמבקש סיוע ותמיכה מהמדינות העשירות.
מאחר שלא הצליחה להתברג לאף קבוצה מבעוד מועד, תיכננה ישראל להצטרף ברגע האחרון לקבוצה בה חברות מקסיקו, שוויץ ודרום קוריאה. למורת רוחם של אנשי המשלחת הישראלית, ברגע האחרון הודיעה שוויץ כי היא מתנגדת להצטרפותה של ישראל לקבוצה בשל היותה מדינה נייטרלית, והחשש כי דיונים לצד ישראל יחשפו אותה למחלוקות עם מדינות אחרות. לדברי המשלחת הישראלית "אם ביבי יגיע לפה, המשימה הראשונה שלו תהיה למצוא לנו קבוצה".
כזכור ערב ועידת קופנהגן פירסם מבקר המדינה דוח מיוחד על התנהלות ישראל בקביעת מדיניות הפחתת גזי החממה, על פי הדו"ח המשרד להגנת הסביבה לא גיבש תכנית פעולה לאומית, השירות המטאורולוגי מתקשה בניטור ונתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אינם מפורטים.
ממשרד התשתיות נמסר בתגובה "משלחת ישראל לקופנהגן משתתפת בכל הדיונים החשובים במסגרת הועידה, קבוצות העבודה נועדו לייצג אינטרסים משותפים של המדינות המשתתפות בקבוצת הדיון, אי ההשתתפות בקבוצות העבודה לא תפגע בייצוג ישראל בועידה"