בוועידת ווטק 2009 דיבר שר התמ"ת בנימין בן אליעזר (פואד) על מיקומה של ישראל בתחום האנרגיה הירוקה ומה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב.
"טכנולוגיות המים ואנרגיות מתחדשות הם האתגר הגלובלי הבא", ישראל, הינה מרכז טכנולוגי עולמי בתחום, ועל כן תפקיד משרדי הוא להביא לתודעה העולמית את הצורך בשיתופי פעולה טכנולוגיים ומסחריים עם ישראל ועם חברות ישראליות בתחומים אלו. כך נהפוך את ישראל למרכז עולמי לטכנולוגיות מים וקלינטק, ונוכל להביא השקעות ולהוסיף מועסקים למשק.
"אני גאה להסתובב בין הביתנים השונים ולראות פיתוחים וחידושים מהשורה הראשונה – מרביתם תוצרת כחול לבן. תערוכה זו היא בראש ובראשונה תעודת כבוד לתעשייה הישראלית, להון האנושי שלנו וכן להכרה שישראל מקבלת בעולם כמובילה בתחום טכנולוגיית המים והאנרגיה המתחדשת".
איך ניתן לגשר על הפער בין הטכנולוגיות הקיימות בישראל ליישום בשטח?
"לגבי אנרגיות חלופיות אני מסכים שמדינת ישראל יכלה להגיע הרבה יותר רחוק ממה שהיא נמצאת כרגע. אנחנו בזמנו הלכנו וקבענו את הרף של 20% כושר ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות והרף הזה ירד ל- 10% ואני לא בטוח אם עד שנת 2020 נגיע לרף הזה של 10% מאנרגיה חלופית. אני ציינתי היום שהידע הטוב ביותר בנושא של אנרגיה חלופית אם אני מצטט את מושל קליפורניה, נמצא כאן בישראל".
"עכשיו זה שהידע נמצא כאן בארץ לא עוזר לי הרבה כי הוא מיוצא בעיקר החוצה, אין יישום פה, שום יישום לא היה, למה זה לא קרה? תראו כמה זמן לקח לנו ללכת ולשחרר שתי תחנות סולאריות באשלים. ועד היום הזה אני לא בטוח שזה הולך לצאת לדרך. לקח לזה שנה וחצי, פעם משרד הביטחון ופעם משרד הפנים, כל פעם הפרוייקט מתעכב על ידי משרד כזה או אחר. אני מודה בדבר אחד, עדיין אצלנו האסימון עוד לא ירד לגבי הצורך באימוץ אנרגיה חליפית, האם אפשרי להשיג את היעד של 10% ייצור חשמל מאנרגיה חלופית? כן. הכל מתחיל ונגמר בהחלטות ממשלה, ובנחרצות של הממשלה ללכת וליישם את ההחלטות שלה. יש לנו את הידע, יש לנו את היכולת, לגבי היישום שלו אנחנו אחרונים בעולם. עוד לא אמרתי דבר אחד מרכזי, הבעיה היא יותר פוליטית מאשר עניינית."
"קיבלנו כמה החלטות, למשל הגדרה של הערבה והנגב כאיזור עדיפות לאומית כלומר פחות מיסים, פחות מחיר לקרקע, יותר פעולות שהממשלה נוקטת כדי לעודד משקיעים. וכידוע השקעה בתחנת כוח סולארית עולה הרבה מאוד כסף.
האם פרוייקט תעלת הימים הוא הפתרון לבעיית המים והאנרגיה של ישראל?
תעלת הימים היא חיונית למדינת ישראל וחיונית לירדן, היא חיונית למדינת ישראל כי בחובה היא טומנת את הפיתרון להצלת ים המלח שנעלם כל שנה מטר אחרי מטר, והתוצאה היא בולענים. לירדן היא חיונית משום שהתעלה תזרים שני מיליארד קוב מים מים סוף לים המלח, ובדרך יהיו 10 תחנות התפלה שיתפילו מיליארד קוב בשטח ירדן, 2/3 מהמים אמורים להגיע לירדן ושליש לישראל ולפלסטינים. אחרי שאנחנו גייסנו את הכסף הפרוייקט נמצא בשלבים הסופיים של הסקירה הסביבתית, של ההשלכות על הסביבה"