צילום: ארנון מעוז
משבר אמון מסתמן בין השר להגנת הסביבה ובין ארגוני הסביבה השונים. "המלצה שלא להפחית את פליטות גזי החממה היא גזר דין של בידוד בינלאומי"
"ההמלצה המסתמנת של המשרד להגנת הסביבה לא להפחית את פליטות גזי החממה היא גזר דין של בידוד בינלאומי", כך טוענים מנהלים בארגונים הסביבתיים בעקבות הפרסומים האחרונים כי ישראל לא תתחייב להפחתת פליטות גזי חממה בוועידת קופנהגן.
מנהלים של ארגוני הסביבה מאדם טבע ודין, גרינפיס, מגמה ירוקה, שתי"ל, ישראל בשביל אופניים ומתחבורה היום ומחר טוענים כי לאחרונה התנהלות המשרד להגנת הסביבה תמוהה.
"בתקופה האחרונה אנו עדים להתנהלות, שאיננה מכוונת לטובת הציבור בכל הנוגע לנושאי סביבה. השיא מבחינתנו הוא כוונת ישראל להתנער ממחויבות בינלאומית, שמאגדת מדינות מפותחות הרבה פחות מאשר ישראל, וכן התנערותו האישית של ארדן מהצעת חוק להפחתת פליטות גזי החממה בישראל, עליה היה חתום אישית, ואילו עתה הוא מתנגד אליה".
מנכ"לי הארגונים הוסיפו כי הם "חוששים לגורל תוכניות רבות, להן השלכות סביבתיות וכלכליות רחבות, דוגמת המאבק בתחנת הכוח הפחמית ותוכניות נוספות, אותן מבקש המשרד להוביל, בשיתוף התנועה הסביבתית".
בדיון בנושא אמר היום חבר הכנסת אופיר פינס-פז, אשר יזם את החוק: "משבר האקלים לא יחלוף מעל ראשינו אם נעצום עיניים, והשפעתו תהיה קשה. אנחנו בדקה ה- 89 ורק הממשלה מסרבת לקחת אחריות לנושא."