חזי קוגלר, מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות לשעבר, המכהן כיום כיו"ר הפורום הישראלי לאנרגיה נקייה. טוען כי הבירוקרטיה הישראלית מסכנת פרוייקטים גדולים להפקת אנרגיה סולרית "חסמים בירוקרטים מסכנים את מימוש תוכנית הממשלה להקמת פרויקטים בתחום האנרגיות המתחדשות בנגב ובערבה". מדבריו בכינוס השנתי של התאגדות מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה בישראל.
לדברי קולגר, הגורם המרכזי שמעכב את מימוש החלטות הממשלה הוא הגורם האנושי, "חסמים בירוקרטים מסכנים את מימוש החלטת הממשלה להקמת פרויקטים של אנרגיות מתחדשות, כולם מדברים על הנגב והערבה כעל אזור בעדיפות לאומית, אבל כאשר ההחלטה הזו ירדה למטה, לדרגי הביצוע, התברר כי כל האזור מצפון לבאר שבע ועד לקריית גת אינו נכלל בנגב, למרות שהוא כולל כמה מהאזורים הטובים בישראל לפרויקטים של אנרגיות מחדשות.
לדבריו, הפרויקטים הגדולים בתחום האנרגיות המתחדשות בישראל מחייבים תיאום והסכמה של שורה ארוכה של גורמים, כמו משרדי האוצר, המשפטים, הביטחון, הגנת הסביבה, הפנים, החקלאות, התשתיות והתמ"ת, וכן גופים נוספים כמו צה"ל, רשות הטבע והגנים, רשות המסים, מנהל מקרקעי ישראל ועוד.
"החלטות שהממשלה קבעה לביצוע כבר בחודשים מרץ ואפריל 2009 וגם למועדים מאוחרים יותר במהלך השנה האחרונה, טרם בוצעו. ביניהם: פרסום תעריף למיזמים סולאריים, הסדרת הליכי תכנון, הקצאות קרקעות בפטור ממכרז, פרסום מכרזי קרקע בתמנע ועוד. הממשלה קבעה יעד ביניים לייצור של 5% מהחשמל ממקורות של אנרגיות מתחדשות עד שנת 2014 והמצב כיום הוא 0%", אמר קוגלר.
"דרושה מנהיגות אמיצה שתוביל את יישום החלטות הממשלה בנושא זה, כדי לעמוד ביעד שעד סוף העשור יופק 10% מהחשמל ממקורות של אנרגיות מחדשות", אמר קוגלר.