אנלייט אנרגיה מתחדשת מקבוצת יורוקום הודיעה היום (ד') כי שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים חתם על רישיונות מותנים לשלושה פרויקטים גדולים לייצור חשמל באמצעות טורבינות רוח בהיקף כולל של כ-400 מגה-וואט אשר מצויים בשליטת החברה
אנלייט קיבלה רישיונות לפרויקטים של אנרגיית רוח בהספק של 400 מגה-וואט
אנלייט אנרגיה מתחדשת מקבוצת יורוקום הודיעה היום (ד') כי שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים חתם על רישיונות מותנים לשלושה פרויקטים גדולים לייצור חשמל באמצעות טורבינות רוח בהיקף כולל של כ-400 מגה-וואט אשר מצויים בשליטת החברה
בתמונה הראשית: גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט
מדובר בשלושה פרויקטים ברמת הגולן, באזורי רוח אטרקטיביים- פרויקט עמק הבכא בעל רישיון מותנה בהיקף של 102 מגה-וואט, פרויקט עמק הרוחות בעל רישיון מותנה בהיקף של 169 מגה-וואט הנמצא בצפון רמת הגולן, ופרויקט רוח בראשית בעל רישיון מותנה בהיקף של 130 מגה-וואט הנמצא באזור הר פרס. שלושת הרישיונות המותנים אושרו במהלך 2014 על ידי רשות החשמל בטרם העברתם לאישור שר האנרגיה. עוד פרויקט רוח בהיקף של 60 מגה-וואט ברמת יבניאל קיבל את אישורו של משרד האנרגיה.
פרויקט עמק הבכא נמצא בשלבי פיתוח מתקדמים, והחברה מעריכה כי קיימת סבירות להשלמת הדרישות הרגולטוריות והתכנוניות להקמתו במהלך שנת 2015. הפרויקט צפוי לכלול 34 טורבינות בהיקף כולל של 102 מגה-וואט וצפוי להניב תקבולי חשמל בהיקף של כ- 110 מיליון שקלים בשנה, למשך תקופה של 20 שנה. עלות ההקמה המוערכת להספק הרישיון עומדת על כ-860 מיליון שקלים והחברה כבר חתמה על כתב תנאים אינדיקטיבי עם בנק הפועלים למימון לפרויקט במתווה Project Finance.
פרויקטי "עמק הרוחות" ו"רוח בראשית", בעלי רישיונות מותנים בהיקף של 169 מגה-וואט ו-130 מגה-וואט בהתאמה, הינם פרויקטים המצויים בתהליכי פיתוח וטרם קיימת וודאות לגבי התממשותם והיקפם הסופי. "עמק הרוחות" ממוקם באזור צפון רמת הגולן, ו"רוח בראשית" באזור הר פרס שבמרכז רמת הגולן. להערכת החברה, כל מגה-וואט מותקן שיוקם צפוי להניב תקבולי חשמל בהיקף של כמיליון שקל לשנה, למשך תקופה של 20 שנה.
שלושת הפרויקטים מקודמים על שטחיהם של 12 ישובים בצפון ומרכז רמת הגולן, בהתאם לתכנית האב לשילוב אנרגיות מתחדשות בגולן שקודמה על ידי המועצה האזורית גולן ובשיתוף פעולה עם החברה הכלכלית של המועצה. הפרויקטים יוכלו בהיקפם המלא לספק חשמל ירוק ונקי למעל 150 אלף משקי בית בישראל, ולתרום להפחתת זיהום האוויר הכולל במדינת ישראל בשיעור משמעותי של כ-800 אלף טון של CO2 בשנה, על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה. לשם המחשה, התרומה הסביבתית מהפרויקטים תשתווה בהיקפה להורדה של מעל 200,000 מכוניות בשנה מכבישי המדינה.
גלעד יעבץ, מנכ"ל אנלייט אנרגיה מתחדשת אמר היום: "מדובר בפרויקטים בעלי חשיבות לאומית, אשר בגודלם מהווים קפיצת מדרגה בהיקפי ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות במדינת ישראל ויתרמו משמעותית לעמידה ביעדי הממשלה ולקידום מעמדה הבינלאומי של ישראל בתחום. עבורנו, אישור הרישיונות על ידי השר הינו אבן דרך משמעותית בתהליך פיתוח הפרויקטים, ואינדיקציה נוספת לאיכות צבר הפרויקטים שמפתחת החברה,המהווה מנוע צמיחה משמעותי ביותר. החברה ממשיכה לבסס את מעמדה כיזם מוביל בתחום הרוח בארץ ובחו"ל".
סילבן שלום, שר התשתיות הלאומית, האנרגיה והמים: "אישור הרישיונות המותנים לארבע חוות הרוח מהווה מתן רוח גבית לקידום אנרגית הרוח בישראל, אשר יקרב אותנו צעד נוסף אל עבר השגת יעדי הממשלה לייצור חשמל באנרגיות מתחדשות".
גדי הראלי, יו"ר הכנס העולמי לאנרגיית רוח שיתקיים בירושלים והאגודה הישראלית לאנרגיית הרוח: "אני מברך על התקדמות חברת אנלייט במסלול להקמת חוות הרוח. יחד עם זאת, עדיין יש לקבל היתרים נוספים וכמובן עניין התעריף שנותר פתוח מזה למעלה מחצי שנה, מהווה חסם התקדמות משמעותי ואנו מצפים מרשות החשמל לפעול לסיום ההמתנה המתמשכת בכדי ליצור ודאות בקרב היזמים".