במסגרת דו"ח של מכון המחקר נכתב כי המדינות המתפתחות צפויות להכפיל את ההספק הסולארי שברשותן תוך פחות מ- 4 שנים
IHS: עד 2017 ישראל תייצר 1.8 ג'יגה וואט של אנרגיה סולארית
מחקר חדש של IHS מגלה כי השווקים המתפתחים, וישראל ביניהם, יכפילו את אחוז ההספק הסולארי בשטחן , תוך פחות מארבע שנים. בעוד שכיום עומד ההספק הסולארי בכלל המדינות המתפתחות על כ-3.9 ג'יגה וואט הרי שעד 2017 הוא צפוי לעמוד על 10.9 ג'יגה. המדינה שצפויה להוביל את המהלך המשמח היא תאילנד שאמורה להתקין כ-2.9 ג'יגה וואט בארבע השנים הקרובות. אחריה מגיעות תורכיה (2.8 ג'יגה) ודרום קוריאה עם 2.6 גיגה וואט.
אלא ששלושת המדינות הללו, ששולטות בראש הטבלה, אינן לבד. ברשימת הכלכלות המתפתחות שעתידות לפתח באופן משמעותי את התחום הסולארי שברשותן ניתן למצוא גם את דרום אפריקה (2.5 GW), אוקראינה (2.2 GW), צ'ילה (2.2 GW), הולנד (2.2 GW), ברזיל (2 GW), ישראל (1.8 GW) ושוויץ (1.6 GW). שאר המדינות 0שלא צוינו ברשימה) יתקינו (יחד) סכום של כ-13.5 ג'יגה וואט נוספים.
הסיבה המרכזית לפריחת ההתקנים הסולאריים במדינות אלו, על פי המחקר, קשורות בעיקרן לירידת מחירי הפאנלים ותמרוץ של המדינות את היזמים הסולאריים. "מסביב לעולם, שווקים סולאריים פוטו וולטאיים הולכים וגדלים, תוך שהם מונעים על ידי תמריצים ממשלתיים" אמרה ג'וזפין ברג, אנליסטית ממכון המחקר שפרסם את הדו"ח "למרות שהשווקים הללו סובלים משלל משוכות שעומדות בדרכן, הן בתחום המימוני והם בתחום הרגולטורי, החברות הסולאריות מבינות כי יישתלם להן להכניס את השווקים הללו לשרשרת האספקה".