מציגה רווח נקי של כ- 3.8 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-1.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות החברה הסתכמו בכ-2.8 מיליון דולר. ה-EBITDA Adjusted הסתכם בכ-2.4 מיליון דולר
תוצאות הרבעון של אלומיי קפיטל: עלייה ברווחים בעקבות רכישת פרויקטים סולאריים
מציגה רווח נקי של כ- 3.8 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-1.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הכנסות החברה הסתכמו בכ-2.8 מיליון דולר. ה-EBITDA Adjusted הסתכם בכ-2.4 מיליון דולר
אלומיי קפיטל מפרסמת את תוצאותיה לרבעון הראשון לשנת 2015:
הרווח נקי הסתכם בסך של כ- 3.8 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-1.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
הכנסות החברה ברבעון עמדו על כ-2.8 מיליון דולר לעומת כ-2.9 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בנטרול השפעות מט"ח, הכנסות החברה גדלו בכ-19% לכ-2.5 מיליון יורו מ-2.1 מיליון יורו בתקופה המקבילה אשתקד.
הכנסות החברה הושפעו ברבעון מרכישת שלושת אתרי פוטו-וולטאי בספרד, אשר החלו להניב לחברה הכנסות ביולי 2014. השינוי בהכנסות כולל בתוכו את השינויים שנוצרו בעקבות הרפורמה שבוצעה במשק החשמל האיטלקי אשר כוללים, בין היתר, חיתוך בהיקף של כ- 8% בתעריף הסובסידיה לתחנות כוח בטכנולוגית פוטו-וולטאי אשר השפיעה על הכנסות החברה בכ-100 אלף יורו.
הוצאות תפעול אתרי הפוטו-וולטאי עמדו על כ-0.7 מיליון דולר ברבעון לעומת כ-0.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הוצאות הפחת עמדו על כ-1.2 מיליון דולר, לעומת כ-1.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
הרווח הגולמי ברבעון הראשון עמד על כ-0.9 מיליון דולר, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד.
הוצאות הנהלה וכלליות הסתכמו ברבעון הראשון בכ-1 מיליון דולר, לעומת כ-1.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הירידה בהוצאות נובעת בעיקר כתוצאה מהוצאות בגין בונוסים לעובדים בתקופה המקבילה אשתקד.
בגין אחזקותיה בתחנת הכוח דוראד, החברה רשמה ברבעון רווח של כ- 1.2 מיליון דולר. הרווח שנרשם מתייחס לאחזקה עקיפה של 7.5% ולא כולל בתוכו את האחזקה של החברה לאחר מימוש האופציה של כ-9.2%. תחנת הכוח החלה בפעילות מסחרית במהלך חודש מאי 2014 ולא עסקה במכירת חשמל בתקופה המקבילה אשתקד, לכן רשמה הפסד ברבעון הראשון של 2014 בהיקף של כ-300 אלף דולר. הרבעון הראשון כולל שני חודשי חורף וחודש אחד מעונות המעבר.
ה- Adjusted EBITDA ברבעון הסתכם בכ- 2.4 מיליון דולר לעומת 0.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
החברה רושמת ברבעון הכנסות מימון בהיקף של כ- 2.7 מיליון דולר, לעומת הוצאות מימון של כ-1.5 מיליון דולר ברבעון המקביל. המעבר מהוצאה להכנסה נובע בעיקר משערוך בגין עסקאות החלף בהיקף של כ-5.7 מיליון דולר אשר קוזזו חלקית מהוצאות אשר נבעו מהפרשי מטבע בהיקף של כ-1.9 מיליון דולר, הוצאות בהיקף של כ-200 אלף דולר נוספים בגין שערוכי עסקאות החלפת ריבית וכ-600 אלף דולר ריבית לשלם בגין אגרות החוב של החברה.
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ברבעון בכ-600 אלף דולר לעומת תזרים שלילי בהיקף של כ-400 אלף דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
בחודש אפריל השנה הכריזה החברה על אישור דירקטוריון החברה למדיניות חלוקת דיבידנדים בהיקף של עד 33% מהרווחים הראויים לחלוקה בכל שנה, באופן אשר ישמר את יכולתה להשקיע בפרויקטים חדשים לצד פירעונות האשראי ובכפוף להוראות החוק, ההסכמים הרלוונטים ואישור הדירקטוריון לחלוקות. חלוקת הדיבידנד תבוצע בדרך של דיבידנד במזומן, תוכנית לרכישה עצמית של מניות החברה או שילוב של השתיים. החברה דיווחה כי חלוקת הרווחים ע"ב רווחי שנת 2014 תבוצע ע"י רכישת מניות עצמית בהיקף של עד 3 מיליון דולר.
נכון ל-15 ליוני 2015 , לרשות החברה עמדו מזומנים בהיקף של כ-10.5 מיליון דולר, כ-5 מיליון דולר בני"ע וכ- 5.9 מיליון דולר במזומן מוגבל.
רני פרידריך, מנכ"ל אלומיי קפיטל: "החברה מציגה רבעון ראוי לציון בשורת ההכנסות, הרווח ובסעיף תזרים המזומנים, זאת על אף חודשי החורף המאופיינים בהכנסות פוטו-וולטאיות נמוכות הנכללים בתקופה זו. ברבעון הנוכחי באה לידי ביטוי לראשונה השפעת הקיצוץ בסובסידיות באיטליה אשר הסתכמה בירידה של כ-100 אלף יורו בשורת ההכנסות אך עם זאת ועל אף ירידת שער הדולר מול היורו, הצליחה החברה להציג יציבות בפרמטר זה. אנו ממשיכים לבחון פרויקטים משמעותיים בישראל ובעולם לצד פיתוח והשבחת הפרויקטים הקיימים"
אלומיי קפיטל (Ellomay Capital), שבשליטת שלמה נחמה, ושותפות קניר שבשליטת חמי רפאל ורן פרידריך, נסחרת בבורסת ה-NYSE MKT בארה"ב ובבורסה לניירות ערך בתל אביב. החברה משקיעה במיזמים שונים בתחומי האנרגיה והתשתיות בארץ ובחו"ל. לחברה השקעות ב- 16 תחנות פוטו-וולטאיות בהספק כולל של כ-30.5 מגה-וואט באירופה, המחוברות כולן לרשת החשמל ומניבות הכנסות ממכירת חשמל. בנוסף, לחברה אחזקה עקיפה של כ- 9.2% בתחנת הכוח הפרטית דוראד שבאשקלון (עם אופציה להגדיל את אחזקותיה ל-9.375%). לחברה מדיניות חלוקת דיבידנד/רכישה עצמית של מניות החברה של עד 33% מהרווח הראוי לחלוקה.