תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
החלו השימועים של דיוויד גילה למונופול הגז של נובל ודלק
מערכת תשתיות 29 בינואר 2015 17:32 אין תגובות

השימועים החלו במה שנראה כמו משחקי "שוטר טוב ושוטר רע" של דלק ונובל אנרג'י, כשדלק מציעה הצעות לפשרה ונובל מהצד השני נוקטת במדיניות קשוחה עם סוללת עורכי דין. האם דלק תוותר על אחזקותיה במאגר תמר?

Print Friendly, PDF & Email
החלו השימועים של דיוויד גילה למונופול הגז של נובל ודלק

החלו השימועים של דיוויד גילה למונופול הגז של נובל ודלק

השימועים החלו במה שנראה כמו משחקי "שוטר טוב ושוטר רע" של דלק ונובל אנרג'י, כשדלק מציעה הצעות לפשרה ונובל מהצד השני נוקטת במדיניות קשוחה עם סוללת עורכי דין. האם דלק תוותר על אחזקותיה במאגר תמר?

דיויד גילה. צילום: רועי שפרניק

אתמול החלו השימועים שעורך הממונה על ההגבלים העסקיים דיוויד גילה למונופול הגז של קבוצת דלק בבעלות יצחק תשובה (דלק קידוחים ואבנר חיפושי נפט) ונובל אנרג'י האמריקאית. השימועים לחברות שמחזיקות ברוב הבעלות על מאגרי הגז הטבעי תמר ולוויתן צפויים להימשך בשבוע הבא אצל יוג'ין קנדל שמונה על ידי ראש הממשלה לפתור את הבעיה, אך הצדדים לא צפויים להגיע להסכמות משמעותיות וממבט מהצד נראה כי יותר מדובר בהפגנת שרירים של הצדדים.

מצד אחד אפשר למצוא את דיוויד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים שביטל את ההסכם שגיבש עם מונופול הגז, במסגרתו לא היה צפוי להיות מוכרז על הסדר כובל בין נובל אנרג'י לקבוצת דלק בתנאי שהן היו מוכרות את אחזקותיהן במאגרים הקטנים של כריש ותנין. גילה החליט כן להכריז לבסוף על המונופול כהסדר כובל בשוק הגז, מה שטלטל את השוק לחלוטין בחודש האחרון.

מהצד השני נמצאות דלק ונובל אנרג'י, שהגיעו לדיון עם סוללת עורכי דין. על פי הדיווחים דלק מוכנה לשמוע הצעות שימנעו הכרזה על הסדר כובל, אך בניגוד אליה נובל אנרג'י נוקטת בקו תקיף ולא מוכנה לשנות את ההסדר שנקבע עם גילה ושהאחרון ביטל.

על פי הערכות בענף, קבוצת דלק תתבקש על ידי המדינה למכור את האחזקות שלה במאגרי תמר, כריש ותנין, ותישאר רק עם מאגר לוויתן. נובל אנרג'י תוכל להישאר עם האחזקות שלה בשני המאגרים אך לא תורשה למכור את הגז שלה לשוק המקומי.

[wysija_form id="4"]

Print Friendly, PDF & Email
אבי ליכט אבנר אגמון ושות' אורי שוורץ אורנה הוזמן־בכור אמיר לוי גדעון תדמור ד"ר אסף אילת ד"ר דוד תדמור דיוויד גילה דלק דלק קידוחים היועץ המשפטי לממשלה הכלכלן הראשי המועצה הלאומית לכלכלה הממונה על ההיגבלים העסקיים הממונה על התקציבים המשנה יו"ר יוסי אבו לוויתן מאגר גז מנכ"ל מנכ"לית משרד משרד האוצר משרד האנרגיה מתן מרידור נובל אנרגי עו"ד פישר בכר חן וול אוריון ושות' פרופ' יוג'ין קנדל צבי אגמון צחי גרוסווסר קבוצת דלק רובי בכר רוזנברג הכהן ושות' רציו רציו חיפושי נפט שי בקל תדמור ושות' תמר

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס