תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
סוף דבר: מפעל נגב טקסטיל סגר את שעריו, 46 עובדים הלכו הביתה
מערכת תשתיות 2 באוקטובר 2013 11:57 תגובה אחת

ההפסדים של נגב טקסטיל במהלך השנה החולפת עלו על רף מליון הש"ח. במשרד הכלכלה מבהירים: לא נחלק מענקים למפעלים שאינם יכולים לשרוד

Print Friendly, PDF & Email
סוף דבר: מפעל נגב טקסטיל סגר את שעריו, 46 עובדים הלכו הביתה

סוף דבר: מפעל נגב טקסטיל סגר את שעריו, 46 עובדים הלכו הביתה

לאחר סאגה ממושכת שכללה לא מעט הבטחות לישועה, נסגר אמש (ג') מפעל נגב טקסטיל באופן סופי. המפעל, שהוקם בשנת 1987 נחשב למפעל עוגן עבור תעשיית הטקסטיל הישראלית ושימש מקום עבודה בשנים האחרונות ל-46 עובדים. כזכור, בתקופה האחרונה עלה נסיון נואש להציל את המפעל על ידי הזרמה של 3 מליון ש"ח מטעם המדינה אך בעוד שהנהלת המפעל ביקשה לקבל מענק, הרי שבפועל שר הכלכלה ואנשיו קבעו כי מדובר בהלוואה, בה הנהלת המפעל לא יכולה הייתה לעמוד.

לדברי שר הכלכלה, נפתלי בנט, שפורסמו הבוקר ב"כלכליסט", המדינה לא תמשיך להשקיע במפעלים כושלים ותעדיף להפנות את המשאבים הכספיים שלה בהסבת עובדי המפעל, כדי שאלו יוכלו למצוא עבודה במקומות אחרים. כמו כן הוסיף בנט כי בעלי המפעל סירבו להכניס את היד לכיס בכדי למנוע את קריסתו. יש לציין כי נתון זה אינו מדויק כלל ועיקר וכי מנכ"ל המפעל, אורי אדר, השקיע מכספו שלו סכומי עתק בכדי לנסות ולהציל את המפעל במשך שנים.

בדיווח של "כלכליסט" מהבוקר עולה כי מצבו של המפעל הורע משמעותית בשנים האחרונות וכי כבר ב-2010 נרשמה צניחה ברווח הנקי שעמד על הפסד של 814 אלף ש"ח. בשנת 2013 עמדו ההפסדים על 1,160,000 ש"ח, סכום שהקשה על הנהלת המפעל בהמשך הפעילות השוטפת. תוכנית ההבראה של המפעל, שלא יצאה אל הפועל בסופו של יום כללה התחברות לתשתית הגז הטבעי שהייתה יכולה להחזיר אותו אל מאזן חיובי אך כאמור, הדברים לא יצאו אל הפועל.

תעשיית הטקסטיל הישראלי נמצאת בקריסה מזה שנים מספר. עם זאת, סגירתו של נגב טקסטיל צפויה להעיב עליו עוד יותר מכיוון שהוא שימש כמבצעה היחידה בארץ לטקסטיל מקומי. ייתכן כי סגירתו תוביל לסגירת מפעלי טקסטיל נוספים וכי ענף זה יפסיק להתקיים בגבולות ישראל. כעת ניתן רק לקוות כי עובדי המפעל המפוטרים אכן יקבלו את אותה הסבה מקצועית עליה דיווח השר. נמשיך לעקוב ולדווח.

Print Friendly, PDF & Email
אורי אדר גז טבעי משרד הכלכלה נגב טקסטיל נפתלי בנט תעשייה

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. כואב הלב הגב 2 באוקטובר 2013 בשעה 13:23

    פשוט כואב הלב עליהם

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס