תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
"עד 2060 האנרגיה הסולארית תייצר 40% מסך צריכת החשמל בעולם"
איתי שטרן 3 במרץ 2013 13:41 אין תגובות

את ההצהרה הזו הנפיק דו"ח שחובר דווקא על ידי ענקית הנפט ההולנדית Shell שחיברה דו"ח תחזיות אנרגיה לעשרות השנים הבאות. בתרחיש פחות אופטימי ישלטו הגז הטבעי והפחמן

Print Friendly, PDF & Email
"עד 2060 האנרגיה הסולארית תייצר 40% מסך צריכת החשמל בעולם"

"עד 2060 האנרגיה הסולארית תייצר 40% מסך צריכת החשמל בעולם"

עד שנת 2060 העולם יצרוך 40% מהחשמל שלו דרך אנרגיה סולארית: המסקנה המפתיעה הזו מגיחה לעולם על ידי חברת Shell ההולנדית, כחלק מדו"ח ניבוי טרנדים עתידניים. במסגרת הדו"ח כתבו נציגי החברה כי עד 2040 עשויה האנרגיה הסולארית להפוך לאנרגיה המובילה בעולם לאחר הנפט, הגז הטבעי והפחם. כיום, אגב, היא ממוקמת במקום ה-13. עד 2060 היא עשויה למצוא עצמה בראש מפת האנרגיה העולמית כשהיא מותירה אבק למתחרות הפוסיליות. 

במסגרת הדו"ח הועלו שני תרחישים עתידיים. הראשון שבהם נשען על העובדה כי מחירי האנרגיה והחשמל ימשיכו להאמיר, מחירי הפאנלים והציוד הסולארי ימשיכו לרדת והרגולציה הממשלתית תקדם את התחום הסולארי. במקרה כזה, התרחיש האופטימי שצוין , עשוי להתממש בקלות יחסית. בהנחה שתרחיש זה יצא אל הפועל הרי שלצד האנרגיה הסולארית עתידות לשלוט גם אנרגיית הרוח, תחום הביו דלקים, אחסנת האנרגיה, גז טבעי ונפט. 

יש לציין כי ב"של" לא הסתפקו בנבואות כלליות וקבעו גם לוח זמנים אפשרי לתרחיש האופטימי. על פי תוכנית זו, בשנת 2020 יותקנו כבר 500 ג'יגה וואט ובהמשך תעלה כמות ההספק ל-1,800 ב-2030 ול-20 אלף ג'יגה עד 2050. 

בתרחיש השני של Shell הגז הטבעי הוא זה שתופס את מרכז הבמה כאשר רכבים חשמליים ומבוססי גז טבעי תופסים מקום מרכזי לצידן של טכנולוגיות גז טבעי ופחמן. תרחיש זה מתייחס לאפשרות של צמיחה כלכלית איטית יותר שתביא לפיק בצריכת הנפט, אי שם ב-2035. 

ב"של" מבהירים כי הם סקפטיים לגבי אפשרות של 100% אנרגיה מתחדשת (גם בעתיד הרחוק) בשל העובדה כי מציאות כזו תדרוש הרבה יותר מדי קרקע, שיתוף פעולה חסר תקדים מבחינה בין מדינתית  והשקעה פיננסית יוצאת דופן. יש לציין בהקשר זה כי "של" נטשה את תחום אנרגיית השמש והרוח זה מכבר אך ממשיכה לתפעל את חטיבות הדלקים הביולוגיים שברשותה.

Print Friendly, PDF & Email
Shell אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיית רוח גז טבעי נפט

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס