תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • תשתיות
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
מדען אמריקאי טוען כי פיתח מתקן סולארי הקולט יותר מ-90 אחוזים מהאור הזמין
מערכת תשתיות 16 ביוני 2011 12:08 אין תגובות

מדען אמריקאי טוען כי פיתח מתקן סולארי הקולט יותר מ-90 אחוזים מהאור הזמין. פטריק פינהרו, פרופסור במחלקה להנדסת כימיה באוניברסיטה, טוען כי האנרגיה המופקת באמצעים פוטו-וולטאים מסורתיים של קליטה סולארית אינה יעילה ומזניחה את מרבית הספקטרום האלקטרומגנטי סולארי.

Print Friendly, PDF & Email
מדען אמריקאי טוען כי פיתח מתקן סולארי הקולט יותר מ-90 אחוזים מהאור הזמין

מדען אמריקאי טוען כי פיתח מתקן סולארי הקולט יותר מ-90 אחוזים מהאור הזמין

מערך ה"ננטנות" שפיתח פרופסור פטריק פינהרו – צילום Idaho National Laboratory

בעיית היעילות בפאנלים סולאריים מוכרת – הם מצליחים לקלוט כ-20 אחוזים מהאור הזמין. מהנדס באוניברסיטת מיזורי פיתח לאחרונה שכבה סולארית גמישה הקולטת יותר מ-90 אחוזים מהאור הזמין, והוא מתכנן לבנות אבות-טיפוס של המוצר שיהיו שמינים לצרכנים בחמש השנים הקרובות.

פטריק פינהרו, פרופסור במחלקה להנדסת כימיה באוניברסיטה, טוען כי האנרגיה המופקת באמצעים פוטו-וולטאים מסורתיים של קליטה סולארית אינה יעילה ומזניחה את מרבית הספקטרום האלקטרומגנטי סולארי. המתקן שהפרופסור וצוותו פיתחו הוא ביסודו שכבה דקיקה וגמישה של אנטנות ננו זעירות הנקראות "ננטנות", המסוגלות לרתום את החום מהתהליכים התעשייתיים ולהמיר אותו לחשמל זמין. הכוונה הסופית היא להרחיב את הקונספט לצורך פיתוח של מכשיר המורכב מ"ננטנות" סולאריות דומות, שיהיו מסוגלות לאסוף קרינה סולארית, בטווחי האינפרא-אדום הקרוב והאופטי, של הספקטרום הסולארי.

פטריק פינהרו - צילום:MU News Bureau

פינהרו וצוותו הצליחו לפתח דרך להפיק חשמל מאור השמש וחומה, באמצעות מעגל חשמלי מיוחד הפועל בתדרים גבוהים. צוות המחקר יצר כבר שותפות עם חברה פרטית, על מנת להתחיל בייצור מסחרי של המכשירים.

"המטרה הסופית שלנו היא לאסוף ולהשתמש באנרגיה הסולארית ככל שניתן ברמה התיאורטית, ולהביא את המוצר לשווקים, כחבילה לא יקרה, שתהיה בהישג ידם של כל מי שרוצה להשתמש בה, מסביר פינהרו. "אם נצליח לייצר אותה מסחרית המוצר, הדבר יקפיץ את טכנולוגיות האנרגיה הסולארית שנות דור".

בשלב זה הצוות שוקד על השגת מימון ממקורות פרטיים, כמו גם ממשרד האנרגיה האמריקאי. בשלב הבא הצוות רוצה להציג רכיב סופג אנרגיה, שיוכל להשתלב בתשתיות תעשייתיות קיימות, כולל מפעלים המשלבים תהליכי חום, וחוות סולאריות.

הצוות מאמין כי במהלך חמש השנים הקרובות הם יצליחו לייצר מוצר הניתן לשילוב בפאנלים פוטו-וולטאים קונבנציונאליים. ברגע שיובטח המימון לפרויקט, פינהרו חוזה מגוון של מוצרים נלווים שיפותחו המתבססים על הטכנולוגיה, כמו גלאי אינפרא-אדום מתקדמים, המיועדים לשדות תעופה, ציוד מחשבים אופטי וציוד טלקומוניקציה המבוסס על אינפרא-אדום.

כנס תעשייה מתייעלת לטכנולוגיות התייעלות אנרגטית והסבה לגז טבעי
כנס תעשייה מתייעלת לטכנולוגיות התייעלות אנרגטית והסבה לגז טבעי
Print Friendly, PDF & Email
המצאה סולרית המצאות ירוקות מחקר ופיתוח ננו אנטנות פיתוח מערכות סולאריות

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס