תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
יום הולדת לחברת החשמל מציינת החודש 100 שנות אור, נוסדה ב29.3.23 על ידי פנחס רוטנברג ז"ל
מערכת תשתיות 30 במרץ 2023 18:40 אין תגובות

כבר 100 שנים שחברת החשמל מהווה חלק בלתי נפרד מהתפתחותה של ארץ ישראל ומדינת ישראל. היא מילאה תפקיד מרכזי בהנעת הצמיחה הכלכלית של המדינה, תרמה לתשתית הביטחונית שלה והאירה את בתיהם של מיליוני אזרחים.

מייסד החברה, פנחס רוטנברג, היה איש מעשה וחזון שרוח היזמות שלו ומחויבותו לציונות סללו את הדרך להצלחת החברה. מורשתו ממשיכה לעורר בנו השראה עד היום, ומזכירה לנו את הערכים של עבודה קשה, חדשנות ומחויבות עמוקה לעתידה של מדינת ישראל.

Print Friendly, PDF & Email
יום הולדת לחברת החשמל מציינת החודש 100 שנות אור, נוסדה ב29.3.23 על ידי פנחס רוטנברג ז"ל

חברת החשמל מציינת החודש 100 שנות אור

 לרגל האירוע, התקיימה ישיבת דירקטוריון והנהלה מיוחדת ובמסגרתה, בשיתוף עם דואר ישראל -הושק בול מיוחד שנחשף בישיבה  במעמד שר האנרגיה, ישראל כ"ץ ומנהלת רשות החברות הממשלתיות, מיכל רוזנבוים.

 לרגל 100 שנה לחברת החשמל, התקיימה הבוקר ישיבת דירקטוריון והנהלה מיוחדת וחגיגית לציון האירוע, במסגרתה הושק בשתוף דואר ישראל , בול מיוחד לציון 100 שנות אור. הבול הוצג כאמור, בישיבה חגיגית של דירקטוריון חברת החשמל והנהלת החברה שהתקיימה בלשכה ההיסטורית של פנחס רוטנברג מייסד החברה בחיפה, במעמד שר האנרגיה, ישראל כ״ץ ומנהלת רשות החברות הממשלתיות, מיכל רוזנבוים.  

  ישראל כ"ץ, שר האנרגיה והתשתיות:

 

"כבר 100 שנים שחברת החשמל מהווה חלק בלתי נפרד מהתפתחותה של ארץ ישראל ומדינת ישראל. היא מילאה תפקיד מרכזי בהנעת הצמיחה הכלכלית של המדינה, תרמה לתשתית הביטחונית שלה והאירה את בתיהם של מיליוני אזרחים.

ישראל כ"ץ שר האנרגיה והתשתיות צילום: איציק בירן

מייסד החברה, פנחס רוטנברג, היה איש מעשה וחזון שרוח היזמות שלו ומחויבותו לציונות סללו את הדרך להצלחת החברה. מורשתו ממשיכה לעורר בנו השראה עד היום, ומזכירה לנו את הערכים של עבודה קשה, חדשנות ומחויבות עמוקה לעתידה של מדינת ישראל.

דווקא בימים אלו עלינו לזכור את ההישגים האדירים שהשגנו יחד בעבר. במלאת 100 שנים לחברת החשמל אני גאה לומר שמשרד האנרגיה והתשתיות בראשותי ימשיך לקדם ולפתח את משק החשמל במטרה להבטיח את עצמאותה האנרגטית של מדינת ישראל – בדיוק כפי שהזקן מנהריים חלם".

 

מנהלת רשות החברות הממשלתיות, מיכל רוזנבוים:

 

"בעת הקמת החברה הצהיר מר פנחס רוטנברג כי "עניינה של חברת החשמל הארץ ישראלית הוא פיתוחה של הארץ על בסיס שיקולים עסקיים טהורים".

עמדה זאת לא השתנתה במאה שנים האחרונות. ויותר מכך, במאה השנים שחלפו מאז היווסדה, החברה התפתחה באופן משמעותי והפכה להיות חברה דומיננטית ומשמעותית במשק הישראלי.  חברת חשמל היא דוגמא מצויינת לחברה ממשלתית שמתנהלת על פי אמות מידה עסקיות  תוך הקפדה על יעילות, מקצועיות, ושירותיות ובאחריות גדולה כדי לאפשר אספקת חשמל  שוטפת לציבור ובד בבד לתרום להקטנת יוקר המחייה בישראל. 

כל זאת, בזכות ההון האנושי המצוין בחברה בהובלת מאיר שפיגלר המנכ"ל, וחברי הדירקטריון. 

אני מאחלת הצלחה לחברה במאה שנים הבאות עלינו לטובה".

 

שלמה ארביב, נציג דירקטוריון חברת החשמל: עשרים וחמש שנים לפני הקמתה של מדינת ישראל, החל פנחס רוטנברג בהגשמת חזונו.

חזון שיש בו אמונה עמוקה ויכולת הוצאה לפועל של חלום. חלום שבהגשמתו תרם לכיבוש האדמה, לפיתוח הכלכלה ולשיפור איכות החיים במקום הזה שאנו חיים בו, ושהפך לימים להיות מדינת ישראל.

לאורך 75 שנות קיום המדינה, חברת החשמל מספקת תשתית חיונית שאי אפשר להתקיים בלעדיה.

חברה ציונית שבהיסטוריה שלה משתקפת ההיסטוריה של מדינת ישראל: מלחמות, קליטת עלייה, התפתחות טכנולוגית וכלכלית, חינוך ואקדמיה – בכל אלה היה וישנו לחברת החשמל תפקיד מכריע.

חשוב לזכור שרק שותפות, ערבות הדדית וחתירה מתמדת לטובת הכלל, יביאו אותנו לקידמה ולרווחה שכולנו מייחלים אליה.

ערבות הדדית שבזכותה בונים ומקימים רשתות ותחנות כח, מייצרים, מוליכים ומחלקים חשמל לכל בית בישראל. 

בואו נוביל בעשייה שלנו ובדוגמא אישית וערכית מגמה זו של שיתוף ואחווה ועשייה לטובת הכלל.

מאיר שפיגלר, מנכ"ל חח"י

  מאיר שפיגלר, מנכ"ל חברת החשמל: "פנחס רוטנברג, שהיה יזם בנפשו ואישיותו, ומנהיג שראה את הנולד – הפך אותו מהלכה למעשה. באמונתו וכישוריו הייחודיים הוא הגשים את חזונו להניח יסודות איתנים למפעל החשמל, שאיפשר לפתח את ההתיישבות, התעשייה, והקידמה,  לאורך כל המאה האחרונה, עובדי החברה המשיכו את דרכו במסירות, מקצוענות והזדהות והם אחראיים לפיתוח המואץ ולהישגים האנרגטיים המרשימים, של המדינה. דירקטוריון החברה, הנהלתה ועובדיה האכותיים, ימשיכו בדרכו ובחזונו לשמור על איתנותה הפיננסית ויכולותיה התפעוליות כשליחות ציבורית ומחוייבות ממלכתית, כאשר רמת ואיכות השירות לטובת הציבור בישראל, ניצבים בראש סולם העדיפות".

הבול מציג רגעים מרגשים של ציונות שנתפסו בעדשת המצלמה של עובד החברה. 

 

חלקו העליון של הבול מציג פריסת תיילים בקו מתח גבוה ברמת הגולן, שהוקם על ידי עובדי חברת החשמל בשיטת עבודה מתקדמת בעזרת מסוק, ומבוסס, כאמור, על צילום של צלם החברה, יוסי וייס.

התמונה עברה עיצוב גרפי צבעוני, ששמר על אופייה הייחודי של העבודה כפי שנראתה במקור.

חלקו התחתון של הבול, השובל, מתאר הקמת עמודים בשנותיה הראשונות של החברה ומבוסס על צילום מקורי השמור בארכיון החברה.

 

 

את הבול עיצבו עבור דואר ישראל אסנת אשל וטוביה קורץ.

הבול על שני חלקיו, מייצג מבט אל העבר ואל העתיד ומשקף את תרומתה של חברת החשמל ועובדיה לבניית הארץ ולפיתוחה מאז ועד היום.

את הבולים ניתן לרכוש באתר דואר ישראל בערך נקוב של  7.40 ש״ח.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
חברת חשמל חוגגת 100 חח"י מאה שנה לחח"י מאיר שפיגלר פנחס רוטנברג

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס