הנתונים הוצגו ב-30.5.2022 בפני ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת ומטרתם לצמצם בצורה ניכרת את הפליטות ממפעל נשר ברמלה
הנתונים הוצגו ב-30.5.2022 בפני ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת ומטרתם לצמצם בצורה ניכרת את הפליטות ממפעל נשר ברמלה
היתר הפליטה של מפעל נשר רמלה עודכן במטרה כפולה – לשמור על החיים, הבריאות ואיכות החיים של הציבור ולצמצם את הפגיעה באיכות הסביבה (כולל משאבי הטבע, המגוון הביולוגי והמערכות האקולוגיות) ובאיכות האוויר.
המשרד להגנת הסביבה מנפיק היתרי פליטה מתוקף חוק אויר נקי ובהם הוא מתנה תנאים שמטרתם היא לשפר את איכות האויר וכן למנוע (או לפחות לצמצם) את זיהום האויר.
במסגרת הדיון שהתקיים בכנסת פירטו גורמי המקצוע של המשרד להגנת הסביבה את התנאים המעודכנים בהיתרי הפליטה של מפעל נשר. למשל:
- החמרת הסף של ערכי פליטת תחמוצת חנקן ב-55%
- החמרת ערכי הפליטה בארובות הראשיות של חלקיקים בהתאם לערכים הנמוכים ביותר שנדרשים באירופה
- הוספת תנאים (בנוסף לאלו שקיימים כיום) בתחום הניטור והדיגום הסביבתי של מזהמים נוספים
לפי היתר הפליטה החדש יידרש מפעל נשר רמלה לראשונה בתולדותיו לפרסם לציבור את רשימת הפסולת המסוכנת הנקלטת בו, זאת כדי ליידע את הציבור מראש לגבי כל התרחשות שעלולה להביא לשינוי בפליטות המזהמים ממנו.
במשרד להגנת הסביבה הבהירו שבהיתר הפליטה החדש של מפעל נשר רמלה לא הותר לו להגדיל את כמות הפסולת המסוכנת שבה הוא יעשה שימוש. לכן, טרם הגדלת הכמות הלא-מסוכנת שתישרף במפעל, הוא יידרש לבצע בדיקות מקיפות שיימשכו חודשים כדי לוודא שהגדלת השימוש בפסולת זו לא תפר את התנאים החדשים של היתר הפליטה.
במסגרת הצגת הנתונים בכנסת פירטו גם גורמי המקצוע מהמשרד להגנת הסביבה את פעולות האכיפה והפיקוח שהם מבצעים במפעל נשר רמלה שמיועדים לבדוק את כלל פעילותו כולל פליטות לאוויר, מוכנות למצבי חירום, טיפול בחומרים מסוכנים ועוד.
פעולות האכיפה והפיקוח במפעל נשר רמלה כוללות דיגומי פתע בארובות של המפעל, סיורי פיקוח וכן בדיקה של נתונים סביבתיים ( הן של המפעל והן של תחנות ניטור בסביבתו)