עם כניסתן לתוקף של התקנות החדשות בתחום הבנייה הירוקה, השרה להגנת הסביבה ומנכ"לית משרדה יצאו להכיר את השטח
עם כניסתן לתוקף של התקנות החדשות בתחום הבנייה הירוקה, השרה להגנת הסביבה ומנכ"לית משרדה יצאו להכיר את השטח
הן סיירו במבנים ירוקים בהרצליה ובחדרה שנחשבים לפורצי דרך בתחומם, בעיקר כי הם מהווים דוגמה ומשלבים הן יעילות אנרגטית והן בריאות למשתמשים בהם. בין המבנים שבהם ביקרו נכללו בניין המשרדים של מייקרוסופט בהרצליה ובית המשפט השלום בחדרה
הראשון שנבנה בהתאם לתקן LEED וע"פ התקן הישראלי לבנייה ירוקה מספק סביבות עבודה מתקדמות בלי להתפשר על קיימות: מרחבים שמשמשים כריאות ירוקות, אמצעים מתקדמים שמאפשרים חסכון באנרגיה ישנה לצד ייצור של אנרגיה מתחדשת וכן עושה שימוש בחומרים ידידותיים לסביבה
השני נבנה ביוזמת מנהל הדיור הממשלתי ותוכן ע"י רכטר אדריכלים. המקום שנחשב לבניין ציבורי ייחודי, נבנה בדרגה של 3 כוכבים בהתאם לתקן הישראלי לבנייה ירוקה וכולל אף הוא אמצעים לייצור של אנרגיה מתחדשת.
התקנה החדשה שאומצה ע"י המועצה הארצית לתכנון ולבנייה מחייבת את כל הבניינים החדשים לעמוד בדרישות ת"י 5281 (התקן הישראלי לבנייה ירוקה) ברמה של לפחות כוכב אחד. התקנה תהפוך להיות מחייבת החל מחודש מרץ 2022 ועד חודש ספטמבר 2023, כאשר ההבדלים בחודשים היישום נובעים מאופיים השונה של המבנים (מבני מגורים, מבני משרדים, מבנים מלונאיים ועוד)
מטרת התקן החדש היא לא רק להפחית את הפגיעה בסביבה, אלא גם לתכנן מראש ולבנות מרחבים בריאים למשתמשים בהם ולעודד חסכון באנרגיה (כולל צריכה של מים וחשמל), להרחיב את המחזור של הפסולת ואף לשפר את תנאיי המחייה במבנים השונים.
התקן כולל פרמטרים שמקיפים מגוון של דיסציפלינות ונושאים כמו אנרגיה, מים, קרקע, חומרים, בריאות, רווחה, פסולת, תחבורה, חדשנות וניהול. תקן זה יאפשר לדרג את מידת ההשפעה של המבנים על הסביבה, כאשר דירוג המבנים השונים מתחיל בכוכב 1 – מה שמצריך צבירה של לפחות 55 נקודות עוד לפני האכלוס של המבנה.
נתונים שאסף המשרד להגנת הסביבה מראים שנכון לשנת 2021 קיימים בארץ יותר מ-15,000 יחידות דיור ירוקות, כאשר מספר דומה של יחידות דיור נמצאות בשלבי בנייה של 450 מבנים. התחזיות צופות עלייה של 120% לפחות של בניית מבנים ירוקים עם החלת התקן החדש.