רשות החשמל פרסמה שימוע לתעריפי המשך למתקני גגות. התעריפים ייכנסו לתוקף החל מ-1.1.2021 ויהיו בתוקף עד סוף שנת 2021.
רשות החשמל פרסמה שימוע לתעריפי המשך למתקני גגות. התעריפים ייכנסו לתוקף החל מ-1.1.2021 ויהיו בתוקף עד סוף שנת 2021.
לפי פרסום הרשות, ניתן לשלב במקום צרכנות מתקנים פוטו-וולטאיים בהספק כולל של עד 630 קילו-וואט. התעריף שישולם למתקן שישולב לפי אסדרה זאת ישוקלל בהתאם להספק המתקן המבוקש והספק המתקנים ששולבו לפי האסדרה לפניו. התעריף המשוקלל כולל את התעריף עד 15 קילוואט ל-15 קילוואט הראשונים (48 אג' נכון ליום 1.1.2021 ), את התעריף של עד 100 קילוואט ל-85 קילוואט הבאים (41 אג' נכון ליום 1.1.2021) ואת התעריף של ההליך התחרותי האחרון למתקני גגות, בהפחתה של 2% וללא הצמדה על יתרת ההספק אשר לא יעלה על 630 קילוואט.
הרשות מבהירה שאין מניעה להקים את ההספק האמור באמצעות יותר ממתקן אחד, ובלבד שההספק הכולל לא יעלה על 630 קילוואט. אם מוקמים כמה מתקנים התעריף לכל מתקן עשוי להיות שונה ולכן ההתחשבנות במקרה כזה תהיה לפי אמת מידה 221 – ריבוי מתקני ייצור המחוברים לרשת החלוקה, והממוקמים במקום צרכנות.
מקום צרכנות שמשולבים בו מיתקנים פוטו וולטאיים לפי אסדרה זו, ומקים מתקן חדש, ימשיך לקבל את התעריף שקיבל עבור המיתקנים הקיימים, לפני שינוי האסדרה, ויקבל את התעריף המשוקלל (החדש) רק עבור תוספת ההספק. במקרה זה יחויב הצרכן להתקין מונה נפרד עבור המיתקן החדש בין היתר על מנת לשמור על תקופת תשלום תעריף של 25 שנים.
נא ראו לנכון להגיב
את ההתייחסות יש לשלוח לגב' אסנת מרום במייל [email protected]
יש לוודא קבלת ההתייחסות בטלפון 02-6217109 או בפקס 02-6217183
לא מובן מה יהיה התעריף החדש למערכות מעל 100 קילו. לדוגמה מערכת 200 קילו מה התעריף?
למה לא מפשטים את הנאמר.אי אפשר להבין כלום.הכל מבולבל
אם יש לי מערכת סולארית 22 קילווט. כמה אגורות אני מקבל עבור קילו 1?
תודה,
צביקה