תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
יעל כהן פאראן בכנס תשתיות ה-12 לאנרגיה מתחדשת: יש לנו עשור לשנות את מגמת התחממות כדור הארץ
חגי אנסון 20 בפברואר 2020 10:50 אין תגובות
יעל כהן פאראן בכנס תשתיות ה-12 לאנרגיה מתחדשת: יש לנו עשור לשנות את מגמת התחממות כדור הארץ

יעל כהן פאראן בכנס תשתיות ה-12 לאנרגיה מתחדשת: יש לנו עשור לשנות את מגמת התחממות כדור הארץ

לפני עשור הייתה אופטימיות, היום זה הכרח. חייבים עד 2030 להגיע ל-100% אנרגיה מתחדשת בשעות היום

"הרבה פעמים כנסים של אנרגיה מתחדשת מהווים נייר לקמוס למצב השוק ומצב המשק. אני זוכרת את הכנסים הגדולים ב-2009/2010 ואיך הם התכווצו לאורך השנים. היום, יש פה אולם מלא. אני נמצאת בתחום הסביבתי 25 שנה, כשהייתי סטודנטית אצל דיוויד פיינמן, ב-1999 הבנו שהאנרגיה כבר כאן. צריך לייעל, להוזיל, לפתח אבל צריך בעיקר רצון פוליטי והיה צריך להביא אותו כדי לרתום את משאבי האנרגיות המתחדשות."  כך אמרה ח"כ לשעבר יעל כהן פארן.

לדברי פארן "הכל התחיל בשנת 2000, מפלגת הירוקים בגרמניה העבירו את תקנת האנרגיה המתחדשת הראשונה בעולם. לקח לזה עשור להגיע לישראל כולל תעריף הזנה וכך התחיל כדור השלג. גם היום אין ממש רצון פוליטי. זה מתקדם, יש פריחה אבל אנחנו בפחות ב-5%, למרות שהיעדים של הממשלה היו 10%.

מה שקורה באוסטרליה, והארבה באפריקה מוכיח שזה קורה עכשיו, זה כאן. לא עוד שמונים שנה. האוסטרלים כעת מבינים שהם צריכים לשנות את התפיסה מהבסיס, הבחירות האחרונות שם היו על התחממות כדור הארץ – למרות שמכחישי ההתחממות ניצחו. אבל צעירים מבינים שזה העתיד שלנו."

הכנס היום מדבר על 2030 – גלובאלית האומדנים מראים שחייבים ליישר ולהוריד את פליטת גזי החממה. יש לנו עשור. זהו. נגמר הזמן. אם לא נעשה את זה, אנחנו במסלול התנגשות עם הטבע והמשך הקיום שלנו כאן. אי אפשר להגיד שלא ידענו ולא שמענו, אבל אנחנו שומעים רק על גז. לישראל יש תפקיד – להיות חוד החנית ביישום, בפיתוח ומו"פ ולהדגים איך אפשר לשנות. זה שאנחנו אי אנרגטי, מדינה קטנה, השינוי תלוי רק בנו.

אילת איילות אמרו לפני עשור שהם שואפים להיות אי אנרגטי מתחדש. בקיץ הזה הם יגיעו לזה – 100% מתחדשות בשעות היום. אם תהיה שם אגירה, הם יהיו גם בלילה. אם ישראל תחליט, אפשר להגיע ל-2030 למצב של 100% מתחדשות בשעות היום.

אין מקום לשום תחנת גז חדשה באופן עקרוני. לא צריך יותר תחנות גז בשביל גיבוי. בכל מקום גרים אנשים, עתודות הקרקע שלנו מצומצמות, אבל יש לנו מספיק תחנות עומדות בשביל גיבוי. בעוד עשור כשנהיה ב-100% אנרגיות מתחדשות בשעות היום, עם אגירה נוכל להגיע לאפילו יותר. אנחנו צריכים להראות לעולם איך אפשר להיות אי אנרגטי ירוק בעוד עשור."

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה מתחדשת התחממות גלובאלית יעל כהן פארן כנס תשתיות

חגי אנסון |להציג את כל הפוסטים של חגי אנסון


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד