תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
דודי שמש וחסכון בעלויות
tashtiot 17 בפברואר 2020 21:08 6 תגובות
דודי שמש וחסכון בעלויות

דודי שמש וחסכון בעלויות

עם תנופת הבנייה לגובה, מחקרים אחרונים מראים על ירידה באחוז המבנים אשר באמתחתם דוד שמש. חשוב שתקראו את הדרכים לחסוך בעלויות המשתנות של הדוד

וודאי תשמחו לדעת כי מערכת דוד השמש הינה המצאה ישראלית. אך מדוע נולד הצורך? ובכן, כיום אין כמעט בית אב אחד בישראל שלא מותקן על גביו דוד שמש. דבר הנראה כה טריוויאלי בימינו, אולם טומן בחובו תהפוכות רבות, עליות ומורדות. לצד עליה גדולה מאוד בשימוש, אנו חווים גם ירידה בתקופתנו – נחזור אחורה בזמן עד לשנות ה-70: בעקבות משבר האנרגיה במדינת ישראל, נקבע חוק אשר מחייב להתקין דוד שמש בכל דירת מגורים, פרט לדירות במבנים גבוהים מאוד. והרי, עם תנופת הבנייה לגובה, מחקרים אחרונים מראים על ירידה באחוז המבנים אשר באמתחתם דוד שמש. עבור אלו מכם שכן מחזיקים בדוד שכזה, חשוב שתקראו את הדרכים לחסוך בעלויות המשתנות של הדוד.

אנרגיה סולרית – הדרך הנכונה

כידוע לכל, אנרגיה סולרית הינה אנרגיה אשר מקורה בקרני השמש. מכשירים לאנרגיה סולרית למעשה קולטים את את הקרינה האלקטרומגנטית מהשמש והופכת אותה לאנרגיה תרמית. להלן הסבר קצר בנוגע לעקרון ההפעלה של דוד השמש: קרני השמש מחממות את המים אשר נמצאים בקולטי הדוד (הנמצאים במקומות נגישים ככל הניתן לקרני השמש), לאחר מכן המים עוברים לחלקו העליון של דוד השמש (בעוד המים הקרים נמצאים בחלקו התחתון), ומשם זרימת המים מתחלפת ונוצרת סחפת קבועה בין קולטי הדוד לדוד השמש עצמו. בשונה מדוד חשמל, העבודה של דוד השמש נכנסת לפעולה יחד עם זריחת החמה. הדוד מתחמם עד לטמפרטורה של 55 מעלות (כל נפח הדוד, הנפחים משתנים בהתאם לכמות הנפשות וצריכת המים).

חסכון רב בעלויות

באמצעות שימוש באנרגיה טבעית כמו אנרגיית השמש, אנו צורכים מים חמים ללא שימוש בחשמל. אולם, מה קורה בחורף ובימים קרים? ובכן, בימים קרים אנו "מדליקים את הדוד" – משמע, אנו מפעילים את מנגנון החימום החשמלי שלו על מנת לחמם את המים, וזאת מכיוון שאין לנו מספיק קליטה של אנרגיה סולארית. כידוע, הדבר עולה כסף רב ביחס למשק הבית. לשמחתנו, ישנם דרכים רבות לחסוך בעלויות. ראשית, יש לקחת בחשבון כי תיקון דוד שמש אינו חייב להתבצע בתכיפות גבוהה, וכי הם בנויים לכך שיוכלו לקיים אורך חיים ארוך ללא תקלות – אך הדבר יתאפשר אך ורק אם נדאג לתחזוקת הדוד באופן קבוע. טיפול תקופתי של טכנאי דודי שמש (ראה מחירון דודי שמש) יעלה לכם באופן נקודתי, אבל יחסוך לכם רבות בכך שימנע מכם תיקונים מיותרים, או אפילו החלפה מלאה של מערכת הדוד.

הטיפ השני הוא בנוגע לחסכון יום-יומי, אם עסקינן בימים הקרים של השנה, אנו ממליצים על התקנת מפסק חכם לדוד. באמצעות המפסק, תוכלו להגביל את זמן הפעלת הרכיב החשמלי, לתזמן אותו בדיוק, ובכך לחסוך בעלויות רבות של צריכת חשמל. לא פחות חשוב מהחיסכון הכספי הוא צמצום התלות שלנו בנפט, והפחתת גזי חממה. לפני שנסיים, אנו ממליצים לקרוא בפסקה הבאה על חסכון מסוג אחר – אסטרטגי.
השוואת מחירים בין דודי שמש וטכנאים
הטיפ השלישי הוא מסוג קצת אחר, ומדבר דווקא על התנהגות צרכנית. בטרם תזמינו טכנאי דודי שמש, לצורך רכישה או התקנה, או אף לצורך תחזוקה שוטפת, אנו ממליצים לבצע השוואת מחירים. מחקרים מראים כי באמצעות השוואת מחירים בין שירותים שונים, מוצרים, או בעלי מקצוע, ניתן לחסוך עד 40% מהעלות, אילו הייתם בוחרים את המחיר הראשון שנגלה בדרככם. לצורך השוואת מחירים והזמנת טכנאי, אנו ממליצים על טופ דודים – באמצעות אתר זה, תוכלו לקבל עד 3 הצעות מחיר בעבור כל שירות הנוגע לדודי שמש וחשמל. הדבר ניתן ללא עלות וללא התחייבות כלל. לאחר שתקבלו מספר הצעות מחיר מבעלי מקצוע באיזור מגוריכם, תוכלו להשוות ביניהם ולבחור בהצעה המשתלמת ביותר.

המאמר מוגש בשיתוף עם 'טופ דודים' – פורטל להשוואת מחירים בין דודי שמש וחשמל.

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה סולארית דוד שמש חימום מים טופ דודים

editor tashtiot |להציג את כל הפוסטים של tashtiot


« פוסט קודם
פוסט הבא »

6 תגובות

  1. אורן הגב 20 בפברואר 2020 בשעה 16:25

    אתר מצוין. נעזרתי בו מספר פעמים.

  2. דוד הגב 6 באפריל 2020 בשעה 12:38

    כתבה מרתקת! תודה על המידע

  3. פיטר גרנר הגב 22 באפריל 2020 בשעה 16:12

    הדרך הנכונה שילוב מערכות הברידי ליצור חשמל ומים חמים במיר של קולט מים חמים, מוזמנים לשמוע

  4. אריק הגב 12 בנובמבר 2020 בשעה 23:58

    כתבה יפה. טופ דודים אתר שנעזרתי בו בעבר בהצלחה.

  5. אילן הגב 14 במאי 2021 בשעה 16:59

    בהחלט מעניין.

  6. יועז הגב 26 בינואר 2022 בשעה 18:01

    הזמנתי באמצעות האתר טכנאי דודים. ממליץ בהחלט

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס