הענק הסיני מתעטש, העולם מתקרר.
משבר נגיף הקורונה מוריד לשפל את מחירי הנפט. כדי להתמודד עם חוסר הוודאות, מדינות איפ"ק ורוסיה מתכננות להקדים את הפסגה ולהודיע על קיצוץ בייצור.
לא רק פאנלים סולאריים ורכיבים לכמעט כל דבר שמיוצר בעולם מושפע מנגיף הקורונה. משק האנרגיה העולמית חווה את אחת הטלטלות הבלתי צפויות הגדולות שלו בעשור האחרון. גם אם העולם התרגל להתמודד עם נזילות מחירי הנפט בגלל שרובו מופק במזרח התיכון, הוא לא התכונן לעצירה מוחלטת של היצרן העולמי הגדול ביותר.
טיסות לסין וממנה ובתוכה נעצרו. אין שינוע של ספינות מסין או אל סין. התוצאות המורגשות הן כמעט מידייות – ירידה בביקוש לדלק מטוסים, ירידה של 15% במחירי הנפט בשבוע האחרון ומחיר חבית נפט עומדת כיום על 50$. גם אם נרשמו שיאי ייבוא לקראת סוף 2019, אין כרגע ייצור בסין, לא ברור מתי הוא יחזור ולענקית במזרח יש די מלאים בשביל להימנע מייבוא עד שהמשבר יחלוף והמשק ישוב לפעילות.
ד"ר עמית מור, מנהל משותף בחברת אקו אנרג'י מ.ס. אמר בראיון עמו " הקורונה משפיע באופן שלילי על שוק הנפט. ירידת הביקוש בסין הביאה לכך שבארץ מחירי הבנזין ירדו ב-2.5%, אבל חברות נפט בינלאומיות וישראליות כמו דלק מושפעות מזה."
אך בעוד הציבור בישראל מרוויח, עשוי המשבר לערער את המזרח התיכון. הייצוא לסין יפגע בכלכלת המעורערת גם כך איראן וגם של עירק המייצאת קרוב למיליון חביות נפט ליום סין, עומאן וכווית. בינתיים מדינות אופ"ק יחד עם רוסיה מתכננות להקדים את פסגת המדינות וההערכות הן שיוכרז על קיצוץ בהיצע כדי לעצור את ירידת המחירים.