תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
200 מיליון שקל בפרויקטים סולאריים יושקעו ע"י מנורה מבטחים וסינרג'י
מערכת תשתיות 6 בינואר 2019 17:40 תגובה אחת

בעקבות הצפי שהיקף מכרזי הגגות הסולאריים יגדל מעבר ל-50 מגה-ואט ב-2018, החליטו חברת מנורה מבטחים וחברת סינרג'י אנרגיה מתחדשת לאחד כוחות ולהקים חברה משותפת חדשה שתתמודד על מכרזי הגגות שתפרסם רשות החשמל ב-2020-2019

בתחילת דצמבר 2018 פירסמה רשות החשמל מכרז לייצור חשמל במתקנים פוטו-וולטאיים, שיותקנו על גגות בהספק מצרפי של עד 50 מגה-ואט. עם זאת, הרשות ציינה כי היא עשויה להקטין או להגדיל את ההספק.

Print Friendly, PDF & Email
200 מיליון שקל בפרויקטים סולאריים יושקעו ע"י מנורה מבטחים וסינרג'י

בעקבות הצפי שהיקף מכרזי הגגות הסולאריים יגדל מעבר ל-50 מגה-ואט ב-2018, החליטו חברת מנורה מבטחים וחברת סינרג'י אנרגיה מתחדשת לאחד כוחות ולהקים חברה משותפת חדשה שתתמודד על מכרזי הגגות שתפרסם רשות החשמל ב-2020-2019

בתחילת דצמבר 2018 פירסמה רשות החשמל מכרז לייצור חשמל במתקנים פוטו-וולטאיים, שיותקנו על גגות בהספק מצרפי של עד 50 מגה-ואט. עם זאת, הרשות ציינה כי היא עשויה להקטין או להגדיל את ההספק.

סינרג'י אנרג'יה מתחדשת היא אחת החברות הוותיקות בישראל בתחום הקמת מערכות סולריות בתעשייה, במוסדות ציבור ובמגזר החקלאי. החברה שיפרה באחרונה את איתנותה הפיננסית בעקבות השקעה של ד"ר יעל אלמוג זכאי, מבעלי השליטה בבנק איגוד, וד"ר יעקב גרוסמן, פעיל ותיק בשוק ההון. היקף ההשקעה המשותף הצפוי בפרויקטים הוא 200 מיליון שקל, ככל הנראה על בסיס ההנחה שהרשות תגדיל את היקף המכרזים מעבר ל-50 מגה-ואט – כך שחלקה של השותפות בהם יהיה 70-50 מגה-ואט. על פי הערכות, מנורה מבטחים מצפה להשיג תשואה דו-ספרתית נמוכה על ההון העצמי שתשקיע בפרויקטים של הגגות הסולאריים.
חברת סינרג'י אנרגיה מתחדשת הוקמה ב-2016 כחברה בבעלות שווה של אלמוג זכאי, גרוסמן ואביעד מור, שהוא יזם בתחום הסולארי ומנכ"ל החברה. סינרג'י, המעסיקה 15 עובדים, הקימה עד כה מערכות סולאריות בהספק מצטבר של 50 מגה-ואט על גגות מבנים ובמגזר החקלאי. מור ציין שבתחום מאגרי המים יש פוטנציאל רב לייצור אנרגיה סולארית, משום שבישראל יש 2,000 מאגרי מים וניצול הפוטנציאל עשוי לסייע למדינה לעמוד ביעדי האנרגיה המתחדשת – 10% מצריכת האנרגיה ב-2020 ו-17% ב-2030.

מנורה מבטחים אנרגיה, המנוהלת על ידי רני ליפשיץ, פיתחה פעילות סולארית באיטליה. באפריל 2018, ביחד עם חברת Canadian Solar היא הקימה חברת ייזום שתחזיק ב-74% ממניותיו של פרויקט פוטו־ולטאי בהספק של 250 מגה-ואט בחבל תענך ובעמק בית שאן. יתרת מניותיו של הפרויקט מוחזקות על ידי עשרה מושבים באזור. ההשקעה בפרויקט צפויה להגיע ל-750 מיליון שקל ותמומן במלואה על ידי מנורה מבטחים וקנדיאן סולאר. הפרויקט צפוי להניב הכנסה של 100 מיליון שקל בשנה. הפעילות באיטליה נמכרה באחרונה לחברת החשמל האיטלקית Enel.

קנדיאן סולאר, הנסחרת בנאסד"ק בשווי של 845 מיליון דולר, מייצרת פאנלים ומודולים פוטו-וולטאיים, ועוסקת בהקמה והפעלה של פרויקטים פוטו-וולטאיים. החברה ייצרה ושיווקה ב-17 שנות קיומה מודולים פוטו־וולטאיים לייצור 27 ג'יגה־ואט. את הרבעון השלישי של 2018 סיימה ברווח של 74 מיליון דולר במחזור של 768 מיליון דולר.

Print Friendly, PDF & Email
אנרגיה מתחדשת גגות סולאריים חברת החשמל מנורה מבטחים נאסד"ק סינרג'י אנרגיה מתחדשת פאנלים פוטו וולטאים קנדיאן סולאר

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. שמואל הגב 8 ביוני 2020 בשעה 17:07

    10 מושבים:
    ברק, אביטל, דבורה, אדירים, מיטב, ניר יפה, גדיש, פרזון, ירדנה ובית יוסף.

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס