תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
מימון נוסף למאגרי תנין וכריש של אנרג'יאן היוונית ע"י מוסדות פיננסיים בישראל
מערכת תשתיות 21 בינואר 2018 12:48 אין תגובות

כניסתם של גופים פיננסיים למימון של הקמת פרויקט גז גדול כל כך היא צעד נדיר. המממנים ייהנו אמנם מריבית גבוהה יותר לעומת החלופה של מימון נכס שכבר מניב , אך הסיכון בעסקה גבוה יותר. עם זאת, מדובר עדיין בסיכון נמוך באופן יחסי, מכיוון שאנרג'יאן כבר חתמה עם חברת רפק הציבורית על חוזה לאספקה של כ–3 מיליארד מ"ק גז טבעי לתקופה של 15 שנה. בנוסף חתמה על חוזים גדולים עם לקוחות העוגן שלה, בזן, או.פי.סי אנרגיה (שבשליטת קנון) וכיל (שבשליטת החברה לישראל).

Print Friendly, PDF & Email
מימון נוסף למאגרי תנין וכריש של אנרג'יאן היוונית ע"י מוסדות פיננסיים בישראל

החטיבה העסקית של בנק הפועלים (2,580 +0%) המנוהלת על ידי יעקב אורבך מארגנת עסקת מימון ענקית בהיקף של 1.25 מיליארד דולר. שותפים לעסקה מוסדות פיננסיים בישראל והם צפויים ליטול חלק במימון הקמתם של מאגרי תנין וכריש של חברת אנרג'יאן היוונית.

הגופים הפיננסיים שעשויים להצטרף לקונסורציום הממנים הם מגדל (396.8 +1.04%) , הראל (2,658 +0.45%) , כלל (6,850 +1.12%) , הפניקס (2,004 +0.7%) , מנורה מבטחים (4,800 +1.35%) ופסגות. כמו כן, עשויים להשתתף במימון בנקים ישראליים בינוניים כמו בנק דיסקונט (1,010 +0.5%) . כל אחד מהגופים יעניק אשראי של לפחות 100 מיליון דולר. ההרכב הסופי של המממנים והתנאים הסופיים של המימון צפויים להיסגר בשבועות הקרובים. על פי הערכות, המאגרים יהיו מוכנים לפעילות במחצית השנייה של 2020.

כניסתם של גופים פיננסיים למימון של הקמת פרויקט גז גדול כל כך היא צעד נדיר. המממנים ייהנו אמנם מריבית גבוהה יותר לעומת החלופה של מימון נכס שכבר מניב , אך הסיכון בעסקה גבוה יותר. עם זאת, מדובר עדיין בסיכון נמוך באופן יחסי, מכיוון שאנרג'יאן כבר חתמה עם חברת רפק הציבורית על חוזה לאספקה של כ–3 מיליארד מ"ק גז טבעי לתקופה של 15 שנה. בנוסף חתמה על חוזים גדולים עם לקוחות העוגן שלה, בזן, או.פי.סי אנרגיה (שבשליטת קנון) וכיל (שבשליטת החברה לישראל).

בנוסף, אנרג'יאן נערכת לגיוס מניות בבורסת לונדון לצורך פיתוח המאגרים. ההנפקה נועדה לסייע לה להצטייד בהון ראשוני לפיתוח שני המאגרים. עלות הפרויקט נאמדת ב–1.3–1.5 מיליארד דולר.

לצורך מימון הפרויקט נדרשות אנארגי'אן ושותפתה (50%) בכריש ותנין, קרן קרוג'ן קפיטל (Kerogen Capital), להעמיד הון עצמי של 400–500 מיליון דולר. חלק מהסכום צפוי להגיע ממקורותיהן העצמיים, ומרביתו תגויס באמצעות ההנפקה בלונדון. היתרה תמומן כאמור באמצעות גיוס חוב.

חברת טקניפ נבחרה להיות קבלנית הפרויקט. טקניפ תבצע את התכנון ההנדסי, הבנייה והפיתוח של שדות הגז כריש ותנין. הפיתוח ייעשה באמצעות מתקן צף להפקה, אחסון ופריקה של נפט או גז טבעי.

אנרג'יאן נהפכה לבעלת השליטה בכריש ותנין לאחר שרכשה את המאגרים מקבוצת דלק של יצחק תשובה כחלק ממתווה הגז. תמורת המאגרים שילמה אנרג'יאן 150 מיליון דולר, וכן קבלת תמלוג ל–9% מההכנסות שיפיקו המאגרים. תנין וכריש יצטרפו למאגרים אחרים של ישראל — תמר לוייתן.

Print Friendly, PDF & Email
אנרג'יאן גז טבעיף יצחק תשובה טקניפ מאגר כריש מאגר תמר נפט קרן קרוג'ן קפיטל (Kerogen Capital) תמר לוויתן

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס