60.6% מהחופים שנבדקו במדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה נמצאו נקיים, לעומת 69% במדד הקודם. גם הפעם, הרשות החופית המלוכלכת ביותר במדד הייתה גן רווה. הרשויות החופיות הנקיות ביותר: אילת, אשדוד, תל-אביב-יפו ובת ים
תוצאות מדד "חוף נקי" של המשרד להגנת הסביבה לתאריכים 16 באוגוסט ועד 5 בספטמבר מעידים על כך ש-60.6% מהחופים הבלתי מוכרזים בישראל דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד" במדד הנוכחי – זאת, לעומת 69% במדד הקודם. בתקופה המקבילה אשתקד רק 53.1% מהחופים דורגו כ"נקיים" עד "נקיים מאוד".
הרשות החופית המלוכלכת ביותר היא גן רווה; ואילו הרשויות החופיות הנקיות ביותר במדד הן אילת, אשדוד, תל-אביב יפו, ובת ים.
החופים הנקיים ביותר בישראל, מדרום לצפון הם: שבי ציון, בוסתן הגליל, דור, פולג צפון, הרצליה דרום, הצוק, תל ברוך, בת ים, גן לאומי שפך נחל שורק, פלמחים, אשדוד דרום ובאילת – דג סוף, מפרץ השמש, חברת חשמל, אלמוג שמורה פתוחה צפון ודרום. החוף המלוכלך ביותר בישראל על פי המדד הוא חולות פלמחים – גן רווה. יש לציין, כי האחריות לניקיון החופים הנבדקים היא בידי הרשויות המקומיות.
מדד "חוף נקי" מתפרסם אחת לשבועיים כחלק מתוכנית כוללת של המשרד להגנת הסביבה, במסגרתו נשלחים מפקחי המשרד לבדוק את נקיונן של 66 רצועות חוף לא מוכרזות.
תוכנית "חוף נקי" היא יוזמה ייחודית של המשרד להגנת הסביבה, שמטרתה למזער את מפגע הפסולת הימית בישראל ולהביא לניקיונם של החופים והים בהתאם למחויבות הבינלאומית, לטובת הסביבה והציבור בישראל. התוכנית בנויה מניקוי; אכיפה; הסברה, חינוך ופרסום; ניטור פסולת ימית; והפחתה במקור. קמפיין "ים נקי" של המשרד להגנת הסביבה, אקואושן ורשות הטבע והגנים ממשיך כל הקיץ, ומביא למודעות הציבור את נזקי הפסולת בים, בעיקר פסולת הפלסטיק.
בתמונה: חוף הים באשקלון. צילום: בני ואינר