בטקס חגיגי, שנערך היום הועברה הבעלות הרשמית על החוף מהחברה – לעיריית אילת, ונפתח פתח בגדר המקיפה את החוף על מנת לאפשר כניסה של מתרחצים
חוף קצא"א הדרומי (רצועה של 300 מ' דרומית למזח), שהיה סגור לכניסת הציבור כמעט 50 שנה, הועבר היום (5.7.17) בטקס חגיגי לרשות עיריית אילת ונפתח כעת לשימוש הציבור. רצועת החוף של קצא"א נחשבת לרצועת החוף הבתולית והיפה באילת, הכוללת שמורה ימית ובה שוניות אלמוגים מרהיבות, אשר נשמרו כל השנים. על פי הסיכום, תועבר הרצועה (500 מ') לידי עיריית אילת בשני שלבים, כאשר רצועה בת כ-300 מ' נפתחה היום לטובת מתרחצים, ו-200 מטרים נוספים יועברו בהמשך ויוגדרו כ"חוף אקולוגי" שישמש לטובת צוללים ופעילות חינוך ימית..
באילת רצועת חוף שאורכה 13 ק"מ, מתוכם כ – 3.5 ק"מ אינם נגישים למתרחצים ונמצאים באחזקתם של גופים שונים, ביניהם חברת נמלי ישראל, חיל הים, המשרד להגנת הסביבה, המכון הבינאוניברסיטאי ועוד. קצא"א הינה הגוף הראשון אשר מעביר לידי העירייה רצועת חוף.
שר האוצר משה כחלון: "אחד החופים היפים בישראל חוזר היום לבעלים האמיתיים שלו – הציבור. לאחר עשרות שנים של דיונים וניסיונות הגענו להסכמות שיחזירו אותו לתושבי אילת והנופשים בעיר. הנחיתי את גורמי המקצוע במשרדי לאתר חופים נוספים שמוחזקים על ידי גורמים ממשלתיים ומונעים גישה של הציבור. המטרה שלנו היא להחזיר רצועות חוף נוספות לרשות הציבור."
ראש העירייה מאיר יצחק הלוי: "זהו יום חג לעיר אילת. הנחישות, העבודה המאומצת רבת השנים והעשייה באהבה ניצחה. אין נרגש ממני להעניק לציבור האילתי, רצועת חוף נוספת". לצד התמיכה מקיר לקיר הודה ראש העירייה לשר האוצר על התמיכה וההובלה, שבזכותם, ייהנו כאמור תושבי אילת מרצועת חוף בתולית, שמגודרת כבר עשרות שנים. "יש כאן אמירה מכוננת. צריך לזכור שעד לא מכבר אי אפשר בכלל היה לדבר עם קצא"א, כי לא נמצא פתרון לביטחון האנרגטי. אני מתכוון ללחוץ על עוד גורמים לפתוח חופים נוספים לטובת הציבור." ציין ראש העירייה.
יו"ר קצא"א ארז חלפון: "קצא"א שמה לה למטרה להשתלב בקהילה בה היא פועלת ומשקיעה בכך משאבים ואמצעים רבים. במהלך השנה האחרונה פעלנו רבות, בהנחיית שר האוצר, כדי לאפשר את מסירתו של חוף קצא"א לידי עיריית אילת, ואני מברך על ההישג הגדול לכל הצדדים. קצא"א תמשיך בתפקידה החיוני כשער האנרגיה למדינת ישראל."