דלק קידוחים פרסמה הבוקר דוח מעודכן לגבי עתודות הגז הטבעי והקונדנסט בחזקת תמר, הכוללת את מאגר תמר ומאגר תמר SouthWest. הדוח מצביע על עליה של 13% בעתודות הגז המוכחות והצפויות (2P) בחזקה, ביחס לאומדן הקודם
דוח העתודות המעודכן, אשר יפורסם גם במסגרת התשקיף של תמר פטרוליום, נערך על ידי מעריך עצמאי (חברת – NSAI Netherland ,Sewell &Associates, Inc), וכולל ניתוח המידע הגיאולוגי וההנדסי מקידוח "תמר 8", וכן את נתוני ההפקה העדכניים.
הערכת העתודות הקודמת שפורסמה בדוחות הכספיים לשנת 2106 (ונערכה אף היא על ידי חברת NSAI), הצביעה על עתודות מוכחות וצפויות (2P) בהיקף 282 BCM ו-13 מיליון חביות קונדנסט. בדו"ח המעודכן שפורסם הבוקר, היקף העתודות עומד על כ-318 BCM ו-14.6 מיליון חביות קונדנסט, עליה של 13%.
מיום תחילת ההפקה ממאגר תמר במרץ 2013, הופקו מעל 35.5 BCM גז טבעי למשק הישראלי, ולאחרונה גם ליצוא לירדן. מערכת ההולכה מצויה במהלך עונת הקיץ בשיא יכולתה, עם הזרמה רציפה של מקסימום יכולת ההפקה היומית מהמאגר.
עבודות הקידוח ב"תמר 8" נמשכו כ-4 חודשים, מתוכם חודשיים וחצי ארך הקידוח עצמו וחודש וחצי נוספים נדרשו להשלמה ולחיבור הקידוח למערכת הצינורות הקיימת בתמר. עלות הפרויקט כולו הייתה מעל רבע מיליארד דולר.
הקידוח מצוי כ-80 ק"מ מערבית לחיפה, במקום בו עומק הים כ-1.7 ק"מ ועומק המאגר הינו כ-3.5 ק"מ מתחת קרקעית הים.
במהלך הקידוח נערכו בדיקות מקיפות ("לוגים" מסוגים שונים, ביניהם לוגים חשמליים ומגנטיים), ונלקחו דוגמאות שבאמצעותן ניתן לטייב את האומדנים לגבי איכות סלע המאגר ואת טיב הזרימה בו.
בנוסף, נלקח גלעין (דוגמת סלע גלילית) שקוטרו כ-10 סנטימטרים ואורכו כ-30 מטרים, אשר אפשר ביצוע בדיקות מעבדה גיאולוגיות והנדסיות מקיפות. תוצאות הקידוח ונתוני ההפקה מהמאגר (המפיק כבר למעלה מ- 4 שנים), שהתווספו למסד הנתונים הקיים, אפשרו עדכון של מודל המאגר, ואת תחזיות ההפקה ממנו.
יוסי אבו, מנכ"ל דלק קידוחים: "נתוני העתודות המעודכנים מצביעים על כך שטרם מוצה כל הפוטנציאל הגיאולוגי באגן הלבנט. מאגר תמר הוביל לעצמאות אנרגטית של המדינה והמשק הישראלי, אך מהפכת הגז הטבעי בישראל עדיין בראשית דרכה. נמשיך לפעול על מנת להטמיע את הגז הטבעי כמניע המרכזי של משק החשמל והתעשייה הישראלית, לצד חדירה לשווקי יעד חדשים דוגמת תחבורה".